TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, İran’a önemli bir ziyaret gerçekleştirdi

Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, heyeti ile birlikte İran’da üst düzey bir ziyaret gerçekleştirdi.

TÜMKİAD tarafından Zanjan’da sanayi, ticaret ve el sanatları alanında bir dizi girişimci ve faaliyetler üzerine gerçekleşen ziyarette iki taraf arasındaki ekonomi ve ticari alışverişler için parlak bir gelecek oluştu. İyi bir Müslüman aynı zamanda dürüst bir insan olacağını söyleyen Genel Başkan Tanrıkulu, bölgeyi yakından tanıyan TÜMKİAD Van İl Başkanı Müslim Birdal’ı da yanına alarak İran’da üst düzey bir toplantıya katılarak Türkiye’yi, Türkiye ekonomisini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı anlatma fırsatı buldu. İranlılarda hayran oldukları Recep Tayyip Erdoğan için o bir dünya lideri dediler..

“İRAN’A UYGULANAN YAPTIRIMLARA RAĞMEN İŞBİRLİĞİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Genel Başkan Nihat Tanrıkulu, beraberinde gittiği heyeti ile birlikte girişimciler Zanjan ziyareti sırasında İran iş dünyası, eyaletin kamu, özel ve girişimci sektör temsilcileri ile bir araya gelerek, karşılıklı işbirliğinde bulundu.

Tanrıkulu burada yaptığı açıklamada, “İran’a uygulanan yaptırımlara rağmen, Türkiye ile ticari ilişkilerimizi artırmayı ve bu soruna çözüm bulmayı amaçlıyoruz. İşbirliğini artırmak için çalışıyoruz” dedi.

Gümrüklerdeki bazı idari sorunlardan şikayet eden Nihat Tanrıkulu, “Mümkün olan en kısa sürede iş yapmak için çabalamalıyız. Bugünün dünyasında rekabetin ticari alanda olduğunu, hem Türkiye hem de İran’ın ekonomik işbirliğini iyi niyet ve karşılıklı güven ile genişletmeleri halinde, her 2 ülke bundan yararlanacak” diye konuştu.

Tanrıkulu, Zanjan’da Türk yatırımcılar için bir marka oluşturma hakkında konuştu. Taraflar arasında müzakerelerin yapıldığını ve bu sorunu en kısa sürede İstanbul Ticaret Odası aracılığıyla sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

Türk girişimcilerini temsil eden TÜMKİAD heyeti, İran ve Türk heyetleri arasında bireysel işlerden ziyade ekonomi  bir işbirliğinin gerçekleşmesi temennisinde bulunuldu.

İRAN İLE TÜRKİYE ARASINDA BİRÇOK KÜLTÜREL BAĞ VAR

Zencan Girişimciler Derneği üyesi Said Omidi toplantıda şunları söyledi: “Daha derin bir iş anlaşmasına ve daha sürdürülebilir bir ekonomik ilişkiye ulaşmak için çabalamalıyız.”

Zanjan’ın turizm kapasitelerine işaret etti ve devam etti: “Zanjan’da bir otel kurulması, Türk yatırımcılar da dahil olmak üzere yatırımcılar için iyi bir ekonomi gelişmeye sahip olabilir.”

Omidi şunları söyledi: Türkiye ile Zanjan ve Jude arasında el sanatları ile sanatsal ürünler alanında çok sayıda işbirliği alanı var. Kültürel Miras, Turizm ve El Sanatları El Sanatları Müdür Yardımcısı da İran ile Türkiye arasında birçok kültürel bağ olduğunu söyledi.

Seyyed Zakaria Hashemi Amiri, kenti “Melilla” küresel kenti olarak tanıtmak için Zencan’ın davasının tamamlandığını duyurdu ve ekledi: El sanatları her ülkenin elçisi ve Zencan ve Türk tarafları arasında işbirliği için iyi kapasiteler var.

Toplantıda, Türk heyeti ile Zanjan Girişimciler arasında Zanjan ve Türkiye’de Girişimci Temsilcilik Ofisi kurulması için bir anlaşma imzalandı.

İlginizi çekebilir

Pazar esnafına çekidüzen

Pazar esnafına çekidüzen

selyus