TÜMKİAD Trabzon Şubesi’nden, gönül sofrası

İftarda bir konuşma yapan TÜMKİAD Genel Bakanı Nihat Tanrıkulu, “Atalarımız bu ülkeyi ne gazete kuponu, ne de farklı yollarla almadı! Kanlarıyla aldı. Böyle bir toprakta işadamı olmak, lobi gücü kurmak, ülkeye hizmet etmek bizler için çok önemli. “TÜMKİAD’ı bu yüzden kurduk. Hepimiz bir geminin içerisindeyiz. Bu gemi batarsak, hepimiz batacağız.” 

Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Trabzon Şubesi İl Başkanlığı, Ramazan ayı nedeniyle iftar programı düzenledi. TÜMKİAD Trabzon Şubesi İl Başkanı Ahmet Salih Kırımoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen gönül sofrasına TÜMKİAD Genel Bakanı Nihat Tanrıkulu da İstanbul’dan gelerek katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında daha sonra İl Başkanı Kırımoğlu, selamlama konuşması yaptı.

“İŞİMİZ GÜCÜMÜZ TRABZON”

TÜMKİAD Trabzon Şubesi İl Başkanı Kırımoğlu, “Türkiye ve Trabzon iş dünyasına katkıda bulunarak geleceğe hazırlamak en önemli sorumluluğumuz olacaktır. Tabi önemli değerlerimiz, mülki idari amirleri, üyelerimiz, şehrimizin iş dünyasının kıymetli temsilcileri olacaktır. Sizlerden gelecek her türlü öneri ve yorumlara ihtiyacımız olacaktır. Bizler İl Başkanlığı olarak Trabzon ilimize değer katacak her konunun ve detayın takipçisi olacağız. Değer katmak için tüm gücümüzle tek yürek çalışacağız. Bundan dolayı TÜMKİAD Trabzon İl Başkanlığı olarak sloganımız “işimiz gücümüz Trabzon” dedi.

“BİZİM BU ÜLKEDE BİR OLMAK ZORUNLULUĞUMUZ VAR”

Daha sonra kürsüye gelen ve Trabzon’da olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, “Trabzon’da TÜMKİAD İl Başkanlığını verirken çok mutlu olduk. Çünkü ülkemiz için Trabzon çok önemli. Trabzon’un önemini biliyoruz. Bizler kimiz? Dernek olarak “tüm”ün anlamı, bizim bu ülkede bir olmak zorunluluğumuz var. Olmazsa olmazımız, bu vatanın birliği, beraberliğidir.. Biz hangi siyasi görüşte olursak olalım, bizler bugün bu sofralarda nefes alıyorsak, ekmeğimizi paylaşabiliyorsak, dünyada ki ülkelerden çok farklı yaşıyoruz demektir” şeklinde konuştu.

BU ÜLKE GAZETE KUPONU İLE ALINMADI

Başkan Tanrıkulu, “Atalarımız bu ülkeyi ne gazete kuponu, ne de farklı yollarla almadı! Kanlarıyla aldı. Böyle bir toprakta işadamı olmak, lobi gücü kurmak, ülkeye hizmet etmek bizler için çok önemli. “TÜMKİAD’ı bu yüzden kurduk. Hepimiz bir geminin içerisindeyiz. Bu gemi batarsak, hepimiz batacağız. Biz şunu çok iyi bilmeliyiz. Çanakkale’de yenemediler, Türk Kürt kavgasında yenemediler. 6 milyon aile birbirinden kız almış, kız vermiş” dedi.

“VATAN YOKSA NAMUS YOK”

Tanrıkulu, “Biz Allah, Peygamber, Kur’an çatısı altında birleşiyoruz. Artık Türkiye Cumhuriyetinin üzerine her taraftan saldırdılar. 15 Temmuz olayından sonra bu ülkede ekonomik savaş olacağını, yarının planını yapan insanlar görmek zorunda.. Biz aynı geminin içindeyiz dedik. Rengimiz dilimiz ne olursa olsun, vatanımız, bayrağımız, kitabımız bir. Vatan yoksa namus yok. Vatan yoksa evlatlarımızın geleceği yok. Namusumuzu seviyorsak, vatanımızı önce seveceğiz. Bu geminin içinde vatan haini olacaksa, vatanseverler, o hainleri denize dökmeli” diye konuştu.

“TÜMKİAD, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SÜPER LİG’İNDEDİR”

Başkan Nihat Tanrıkulu, “Renkleri birleştirdik. Bu ülkenin kalkınmaya ihtiyacı var. TÜMKİAD’da da en fazla 2 dönem Genel Başkanlık yapılacak. Yeni yüzler çıkmadıkça heyecan biter. Bir insan yönetmek istiyorsa heyecanlı olmalı. Lobi derneklerinde girişimciler alan arıyor. Kendilerini ifade etmek istiyor. Ülkeye katkı yapmak istiyor. O gençlerin kapısını açacak bir güçtür TÜMKİAD… Bugün 12 ile ulaştık. Hedefimiz 50 ilde varlığımızı hissettirmek. Biz Trabzon’a TÜMKİAD’ı getirirken, Trabzon’da almaya gelmedik vermeye geldik. Biz siyaset üstüyüz. Trabzon’u dünya ticaretinde, sosyal olma konusunda nasıl pazar yapacağız? Buna il başkanım ve il yönetim kurulu birlikte karar verecekler. Sizden tek bir ricam var. TÜMKİAD’ı araştırın. 81 ilin takımları vardır. TBMM’da bir Cumhurbaşkanı vardır. Bir de Türkiye’de Süper Lig vardır. Süper Lig’de oynayan takımların adedi bellidir. Ama nerede birleşiyoruz. Milli maçta. Milli maçta herkes formasını çıkarıyor. Biz ülkemizi düşünüyorsak, tüm siyasi partilerde milli formayı giyecek. Bizlerin güçlenmesi için, bu ülkede hainlerin çoğalmaması için böyle yerli ve milli, ülkesini seven oluşumları desteklenmesi lazım. Hedefimize doğru 2023 yılında 50 il Başkanlığı ile ülkemizi kalkındıracağız. Bizler üretelim, Avrupa’ya satalım” diyerek konuşmasını tamamladı. Kaynak: 61 saat

selyus