Ertuğrul Müyesseroğlu

Dijital Dünya

Turizm Bakanlığına Duyuru, Booking Türk Müşterilerini Mağdur Ediyor!

Hollanda merkezli Dünyanın en büyük konaklama ve rezervasyon sitelerinden biri olan Booking, Çin üzerinden tüm dünyaya yayılmaya başlayan korona virüsünün yayıldığı ülkelere gitmek istemeyen müşterilerinin rezervasyon iptallerini gerçekleştirmeyerek kullanıcılarını mağdur etmeye başladı.

Korona virüsü ortaya çıkmadan önce Avrupa ülkelerine tatile gitmek için Booking üzerinden rezervasyon yaptıran Türk vatandaşları, İtalya’da korona vakalarından ötürü ölümlerin yaşanmasından ardından büyük bir tedirginlik yaşamaya başlamıştı.

Geçtiğimiz günlerde sağlık bakanlığının zorunlu olmadıkça İtalya’ya gidilmemesi yönünde yaptığı uyarının ardından Türk havayolu şirketlerinin İtalya’ya olan seferleri iptal etmesi üzerine bu ülkeye daha önceden rezervasyon yaptırmış olan Türklerin iptal isteği booking tarafından reddedilmeye başlandı.

Havayolu ile ulaşmanın mümkün olmadığı ve tüm Avrupa’ya İtalya’dan yayıldığı belirtilen korona virüsüne rağmen booking firmasının rezervasyon iptali gerçekleştirmemesi büyük tepkilere neden olmakta.

Şikayetlerin artması konunun Türkiye’nin ve Dünyanın en büyük online şikayet platformu olan sikayetvar.com’da da yer bulduğu görünmekte..

Mağdur edilen booking kullanıcıları, gerekli makamların konuya müdahil olarak bu haksızlığın önüne geçmesini talep ediyor.

TÜRSAB’ın 2017’de haksız rekabet yarattığı için rekabet kurumuna başvurmasından sonra Türkiye’de faaliyetleri durdurulan booking’in Türk müşterilerini hala mağdur etmeye devam edebiliyor olması da ayrıca düşündürücü.. Ertuğrul Müyesseroğlu

selyus