Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 16 Aralık 2017

Türk Hava Yolları Türkiye birincisi!

‘Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı’ ödül töreninde Türk Hava Yolları’na birincilik ödülü verildi. Birincilik ödülünü alan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Türkiye büyüdükçe Türk Hava Yolları da büyüyor” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından ‘Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı’ ödül töreni gerçekleştirildi. Törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal katıldı.

Gecede TİM, Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması’nın ikincisini açıkladı. Türk Hava Yolları (THY), 2016 rakamlarına göre yapılan bu yılın sıralamasında da birinci oldu. THY, 2016’daki 37,3 milyar dolarlık hizmet ihracatının 7 milyar dolarını gerçekleştirdi. Törende Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye birincilik ödülü takdim edildi. Ödülü alan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Bu önemli bir ödül. Zimmet ihracatçılarını teşvik etmek için düzenlenen bir program. Burada da Türkiye birincisi olduk. Türk Hava Yolları’nda 2003’ten beri özellikle global bir marka olma serüveninde geldiği noktada taçlandırıldığı bir ödül olarak görüyoruz. 2017 yılı çok iyi geçti. 2018 yılında da yine herhalde birinci olacağız çünkü rakamlar çok iyi gidiyor. Türkiye büyüdükçe Türk Hava Yolları da büyüyor ve şuanda 120 ülkeye uçan global bir marka. Türkiye’nin en önemli markası. Bununla gurur duyuyoruz” dedi.

selyus