Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 30 Mart 2016

Yozgatlı sanayici ve işadamlarından vuslat gecesi

Yozgatlı Sanayici ve İşadamları Derneği (YOSİAD), büyük buluşma adı altında vuslat gecesi düzenledi. Dernek Başkanı Erdal Öztürk’ün öncülüğünde düzenlenen programda Yozgatlı Sanayici ve İşadamları akademisyen ile bürokratlar buluştu.

Yozgatlı Sanayici ve İşadamları Derneği (YOSİAD), Büyük buluşma adı altında vuslat gecesi düzenledi. Dernek Başkanı Erdal Öztürk’ün öncülüğünde Üsküdar’da SGK Sosyal Tesisleri’nde 27 Mart Pazar günü gerçekleşen düzenlenen programda Yozgatlı Sanayici ve İşadamları akademisyen ile bürokratlar buluştu. Sanayici ve İşadamlarının yoğun katılım gösterdiği programda yapılan konuşmalarda önemli konular gündeme getirildi.

Vuslat gecesine: Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Bozok Üniversitesi Rektörlük Genel Sekreteri Güsamettin Erdoğan,  Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kadir Esmer, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Rahmi Güçlü,  İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, YOSİAD yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere çok sayıda Yozgatlı tanınmış iş adamı katıldı.

Programın açılış konuşmasında Şehitlerimize rahmet dileyerek başlayan Yozgatlı Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanı Erdal Öztürk,  “Konuşmama ülkemizde oynanan kirli oyunları, haince saldırıları, ülkemizi bölmek isteyen içerideki ve dışarıdaki mihrakları nefretle ve şiddetle kınıyarak başlamak istiyorum. Bizim birliğimiz ve dirliğimiz için Türkiye’nin her noktasında mücadele ederken şehir olan askerimize, polisimize Allah’tan rahmet, kalanlara da sağlık diliyorum.    

Değerli hemşerilerimiz ve çok kıymetli misafirlerimiz bugün burada buluşmamızın sebebi, Yozgat’ın sanayici ve işadamlarını, akademisyenlerini, bürokrasisini bir çatı altında toplayıp ticari, sosyal ve ekonomik birlikteliği sağlamaktır. Biz öncelikle kendi içimizde, bulunduğumuz bölgede güçlü olmamız gerekiyor. Daha sonra da doğduğumuz memleketimiz Yozgat’ımıza faydalı olmamız lazım. Tabi en sonunda da Türkiye Cumhuriyetine katkı sunmamız önemlidir. Biz görevi 2015 yılının Kasım ayında devraldık. İşadamlarımızı ve bürokratlarımız sıkıntılarını önlerine düşerek elimizden geldiğince yapmaya çalışacağız. Tekrar katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

Da sonra kürsüye gelen İstanbul Yozgatlılar Federasyon Başkanı Ahmet Yılmaz, “Öncelikle günümüzde sivil toplum kuruluşları siyaset üstü çok önemli kurumlar haline geldi. Bizler Yozgat’ımızın gelişmesinde hem Yozgat’ın içindeki hem de Yozgat’ın dışındaki Sivil Tolum Kuruluşları olarak kendi hemşerilerimizin, kendi insanımızın birliğini ve beraberliğini sağlayacak ortak faaliyetler yürütecek, ticari faaliyetler geliştirecek değişik ortamlar hazırlayıp hemşerilerimizle paylaşmamız gerek.

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu 2004 yılında kurulmuş, belirli mesafeleri, merhaleleri aşmış, emeklemekten geçip yürümektedir. İnşallah bundan sonrada koşmaya başlayacaktır. Federasyonumuz, İstanbul’daki derneklerimizin çatısı, işadamlarımız da bu federasyonumuzun direğidir. Dolayısı ile işadamlarımız ne kadar güçlü olursa, federasyonumuz ve derneklerimiz o kadar güçlü olur. Bizi burada buluşturan sayın Erdal başkanım ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum“ diye konuştu.

Son olarak söz alan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, “Kıymetli hemşerilerim sizin aranızda bulunmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Ben özelikle Yozgat’a teşrif ederek bizleri onurlandıran Cumhurbaşkanımıza Yozgat’ımıza ve Bozok Üniversitemize verdiği destekten dolayı şükranlarımı arz etmek istiyorum. Öncelikle Yozgatlı akademik kadrodaki hocalarımı Yozgat’a davet etmek ve üniversitemizin meselelerini kendileriyle istişare etmek. Yozgat’a gelebilen şu anda açık olan fakültelerimizdeki bütün hocalarımızı Yozgat’a davet etmek istiyorum. Kendileri gelemiyorsa desteklerini sağlamalarını isteyeceğiz. Yozgatlı bürokratlarımızı ki gerçekten bürokraside güçlü bir kadromuz var. Yozgatlı bürokrat kadromuzun elbette Türkiye’ye ürettiği hizmet kadar Yozgat’a özel hizmet üretmesini sağlamaktır.

Siz kıymetli işadamlarımız elbette iş yapmak, büyümek ve Türkiye’ye hizmet adına ülkemizin her yerinde olmanız gerekiyor. Ama ülkenin her yerinde olduğunuz kadar ayağınızın birinin de Yozgat’ta olması, hem Yozgat için hem de siz iş kapasitesini daha çok artırabilmeniz için önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun için sizleri de Yozgat’ta ağırlamak istiyorum. Birgün akademik hocalarımızı, bürokratlarımızı ve siz işadamlarımız bir gün Yozgat’ta ağırlayacağım. Bunu yapacağım inşallah. Yozgat’ın büyümesi e kalkınması için üniversitemiz lokomotif olmalı” şeklinde konuştu.   

selyus