Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 21 Mart 2016

Akademi Genç’te “Hayatın İrfanla Bağı” semineri

Akademi Genç, 12. haftasında Edebiyatçı- Yazar Belkıs İbrahimhakkıoğlu’nu ağırladı. İbrahimhakkıoğlu, medeniyet Sohbetleri adı altında işlediği “Hayatın İrfanla Bağı” seminer verdi.

Ümraniye Belediyesi, Akademi Genç programı kapsamında, Ümraniyeli gençlerin birçok konuda temel bilgi edinmelerini sağlayan derslere devam ediyor. Akademi Genç, Edebiyatçı- Yazar Belkıs İbrahimhakkıoğlu’nun, Medeniyet Sohbetleri adı altında işlediği “Hayatın İrfanla Bağı” semineriyle devam etti. Öte yandan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü olması sebebiyle “Çanakkale Ruhunun” da işlendiği derse yoğun katılım oldu.

Belkıs İbrahimhakkıoğlu, “Cenab-ı Hak, insana taşıyamayacağı yük vermez. O yüzden siz gençler yaşanılan sorun ve sıkıntıları büyütmeyin. Hepsinin gelip geçici olduğunu hatırlayın” dedi. İnsanın dünyevi etkilere karşı koyabilmesi için bir dengenin olması gerektiğini belirten İbrahimhakkıoğlu, “İnsan, iç dünyasıyla, dış dünyayı ayırabilmelidir” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü olduğunu hatırlatan İbrahimhakkıoğlu, “Çanakkale, Türk askerinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu bir destandır. 1915’te Çanakkale’de bir vatanın nasıl savunulacağının en güzel örneği sergilenmişti. Bu öyle bir mücadeleydi ki yaşlısı, genci, çocuğu, kadını ve eli ayağı iş gören halkın her bir ferdi ile yaşanmıştı. Ortak tehlike tüm kalpleri birbirine bağlamıştı. Yaşanmış olan bu zafer Türk halkının, mehmetçiğin yüce ruhunun destanıdır. Bu destan geçmişte de konuşulmuş, günümüzde de konuşuluyor, gelecekte de konuşulacaktır dedi ve öğrencilerin sorularını yanıtlayarak dersi sonlandırdı.

selyus