Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 12 Ekim 2019

Başkan Ahmet Cin, “İstanbul ve Pendik Fotoğrafları” adlı sergiyi açtı

Fotoğraf Sanatçısı İzzet Keribar’ın “İstanbul ve Pendik Fotoğrafları” adlı sergisi açıldı. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in açılışını yaptığı sergide, sanatçının Çarşı Cami ve Tren Garı fotoğrafları gibi çok özel kareler yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı Kültür-Sanat Fotoğraf Ödüllü Fotoğraf Sanatçısı İzzet Keribar’ın “İstanbul ve Pendik Fotoğrafları” adlı sergi Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde açıldı. İzzet Keribar’a ait İstanbul’un farklı mekanlarından karelerin yer aldığı sergide Pendik’e ait çarşı, tren garı, Hilmi Abbas Paşa Cami gibi mekanlara ait fotoğraflar da bulunuyor. “Fotoğraf benim yaşam biçimim” diyen sanatçının sergisi 9 Kasım’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

BAŞKAN AHMET CİN KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİNİ TAKİP ETMEYE DAVET ETTİ

Kaymakam İlhan Ünsal’ın da katıldığı açılış töreninde konuşan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, İzzet Keribar’ı Pendik Belediye Başkan Yardımcılığı dönemlerinden tanıdığını belirterek kendisini örnek bir sanatçı olarak nitelendirdi. Başkan Ahmet Cin konuşmasının sonunda Pendiklileri başta “İstanbul ve Pendik Fotoğrafları” adlı sergisi olmak üzere tüm kültür-sanat etkinliklerini takip etmeye davet etti.

BARIŞ PINARI OPERSYONU’NA KATILAN ASKERLERİMİZİ UNUTMADI

Geçen yıl Cumhurbaşkanlığı Kültür-Sanat Fotoğrafı Ödülüne layık görülen sanatçı İzzet Keribar açılış konuşmasında Barış Pınarı harekatında terörle mücadele eden Mehmetçikleri unutmayarak “Umarım Barış Pınarı harekatı en iyi şekilde tamamlanır ve Mehmetçikler sağ salim evlerine döner” dedi. Ardından sergi ve Pendik hakkında konuşan Keribar, “20 yıldır Pendik fotoğrafı çekiyorum. Daha önce hiç böyle güzel bir sanat merkezinde sergi açmamıştım. Fotoğraf çekmeyi de paylaşmayı da seviyorum. Fotoğraf benim yaşam biçimim” şeklinde konuştu.

selyus