Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 6 Ekim 2016

Başkan Hilmi Türkmen, “Üsküdar bir kültür kentidir”

Üsküdar, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar’ın bir kültür kenti olduğunu belirterek; “Bu akşam Üsküdar’da 2016- 2017 kültür sezonuna merhaba diyoruz. Güzel bir açılış programı tertip ettik. Üsküdar, İstanbul’un kültür harmanı, İstanbul’un kültür yakası.”

Üsküdar kültür-sanat sezonu, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla açıldı. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılışa Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Esat Kalay, Üsküdar İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Aydın, Üsküdar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yunus Köse, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Yıldız Ramazanoğlu, Beşir Ayvazoğlu, Amir Ateş, Hikmet Barutçugil, Züleyha, Sedat Anar’ın yanı sıra çok sayıda konuk katıldı.

Gecede, Üsküdar Belediyesi’nin önceki yıllarda yaptığı kültür- sanat programlarını gösteren slayt gösterimi yapıldı. Kültür sezonu gecesinde açılış konuşmalarının ardından Bahçeşehir Üniversitesi (BAÜ) Anadolu’nun Sesleri Çok Sesli Korosu tarafından verilen Anadolu’dan Balkanlara, Rumeli’den Kırım’a, farklı seslerin ve renklerin yansıtıldığı muhteşem konser dinleyicilerden tarafından büyük alkış aldı.

Kültür sezonu açılış gecesinde, yeni ‘Kültür ve Sanat Sezonu’nda yapılacak etkinlikler çerçevesinde, 3’üncü Kitap Fuarı, Turizm Bahar Şenliği, Kemal Sayar’la Şiirli Akşamlar, Çarşamba Konserleri (TSM), Uluslararası Katibim Festivali, anma geceleri, söyleşiler, konserler, film gösterimi, sergi ve tiyatrolar, semt konaklarında atölye çalışmaları gibi faaliyetler hakkında bilgi verildi.

“ÜSKÜDAR, İSTANBUL’UN KÜLTÜR HARMANI”

Üsküdar’ın bir kültür kenti olduğunu belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu akşam Üsküdar’da 2016- 2017 kültür sezonuna merhaba diyoruz. Güzel bir açılış programı tertip ettik. Üsküdar, İstanbul’un kültür harmanı, İstanbul’un kültür yakası. Dolayısıyla bu güzel şehre yakışır bir kültür sezonuna merhaba diyeceğiz. Umarım Üsküdarlılar, misafirlerimiz beğenecekler ve inşallah hem Üsküdar’ımızın hem ülkemizin güzel nefes alacağı bir şehir olur, bu güzel atmosferi yaşatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

selyus