Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 2 Mayıs 2018

Çekmeköy Kültür Sanat Festivali başladı

Çekmeköy 4. Kültür Sanat Haftası’nda, öğrencilerin hazırladığı etkinliklerle Türkiye’nin dört bir köşesi belediye bahçesine taşındı.

Çekmeköy Kaymakamlığı ve Çekmeköy Belediyesi’nin dördüncüsünü düzenlediği Kültür Sanat Haftası’nda Çekmeköylü öğrencilerin hazırladığı etkinliklerle bu yıl da dopdolu.

Çekmeköy Belediye bahçesinde kurulan çadırda 2- 8 Mayıs tarihlerinde devam edecek Kültür Sanat Haftası’nda; Okullar ve Şehirler, Bilim Şenliği, Okul Öncesi Şenliği, Halk Eğitim Merkezi Sergisi, Kariyer Rehberliği fuarı yer alacak. Hafta boyunca ilçedeki öğrencilerin alana ulaşımı Çekmeköy Belediyesi tarafından sağlanacak.

Festival havasında yaşanacak hafta, 2 Mayıs Çarşamba günü Okullar ve Şehirler etkinliği ile başladı. Yaşadığımız toprakların köklü tarihi ve zengin kültürel öğelerinin okullar tarafından sergilendiği etkinlikte; doğudan batıya, kuzeyden güneye birçok ilin tanıtımı okullar tarafından yapıldı. Öğrencilerin kültürel zenginlikleri hatırladığı ve ziyaretçilere hatırlattığı etkinliklerde; yöresel oyunlar, farklı lezzetler, kıyafetlerle bir Anadolu mozaiği oluşturuldu.

Açılışa; Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. Genel Müdürü Kemal Kaptaner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış programında katılımcıları selamlayan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz; “Her sene açık havada yapılan programımızı bu yıl yapılan istişareler sonucunda büyük bir çadırda yapıyoruz. Tabi bizde belediye olarak her zaman sizlerin yanınızda olduğumuzu göstermek adına bu yıl bu güzel etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. İstanbul’da artık kültür ve sanat denince akla Çekmeköy geliyor. 2, 3 gün evvel Hülya Koçyiğit hanımefendi ziyaretimize geldi. Bizleri eğitime sanata ve kültüre verdiğimiz destek için tebrik etti. Eğitim denildiğinde akla nasıl Çekmeköy geliyorsa; kültür ve sanatta da iyi bir noktaya gelebilmek adına bu çalışmaları yapıyoruz. Her gün farklı bir etkinliği idrak edeceğimiz bir salon kurduk. Bu çalışma İstanbul’da ses getirecektir. Bizim geleceğimiz sizlersiniz her zaman yanınızdayız. Ben çalışmada emeği geçen kaymakamımız, ilçe milli eğitim müdürümüz ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz açılış programının ardından standları dolaştı. Başkan Poyraz horon çeken öğrencilere eşlik etti.

WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW

İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen 4. Uluslararası Arapça Münazara Şampiyonası’nda, 15’inin ana dili Arapça olan 50 ülkeyi geride bırakarak birinci oldu.

selyus