Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 5 Mayıs 2016

Esenler’de 40 Hadis sergisi

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in hadis-i şeriflerinden oluşan “40 Hadis Kaligrafi, Tezhip ve Ebru Sergisi” Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlıyor.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün katkılarıyla “40 Hadis Kaligrafi, Tezhip ve Ebru Sergisi”, Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde ziyaretçilere açıldı. Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) öğrencilerinin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.a.v.) 40 Hadis-i Şerif’inden kaligrafi, tezhip ve ebru sanatını kullanarak oluşturduğu serginin açılışını; Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Taşçı, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu ve ESEV Koordinatörü Abdülbaki Kömür gerçekleştirdi.

10 MAYIS’A KADAR AÇIK

Zeynep Dağdelen’in küratörlüğündeki sergi; ESEV’de görevli Ebru Hocası Merve Koç, Kaligrafi Hocası Ahmet Yalçın ve Tezhip Hocası Aynur Biresa’nın öğrencileri ile birlikte yaptıkları eserlerden oluşuyor.  Hz. Muhammed’in (S.A.V) öğütlerinin yer aldığı eserlerden oluşan sergi, 10 Mayıs Salı gününe kadar açık kalacak.

selyus