Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 30 Eylül 2023

FETÖ’nün gölgesinde ezik kalan Antalya Altın Portakal Festivali iptal edildi

Altın Portakal Film Festivali iptal edildi. Festivaldeki ‘Kanun Hükmü’ adlı belgesel ile yapılan FETÖ propagandası büyük tepki çekmiş ve Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden çekildiğini duyurmuştu.

Altın Portakal Film Festivali iptal edildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan bu süreç sebebi ile 7-14 Ekim tarihleri arasında yapmayı planladığımız festivalimizi iptal ettiğimi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum” dedi.

NE OLMUŞTU?

Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne FETÖ propagandası içeren belgeselle katılan yönetmen Nejla Demirci’nin FETÖ darbe girişiminin sabahında attığı tweet ortaya çıkmıştı.

“Biz sokağa hayatı korumak için çıktık. Dünden bu yana hayatı yok etmek için sokağa çağrı var” şeklindeki ifadesi, açıkça FETÖ darbesini desteklediğini bir kez daha göstermişti.

BAKANLIKLAR DESTEĞİNİ GERİ ÇEKMİŞTİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Böylesi önemli bir festivalde, sanatın gücü kullanılarak mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması son derece üzücüdür. Bakanlığımız, aziz milletimizin 15 Temmuz’da verdiği destansı mücadelesinin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır. Bu sebeple Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekilmiş bulunuyoruz.” ifadelerine yer verilmişti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, ‘Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, belgesel yarışması bölümündeki “Kanun Hükmü” adlı belgeselde mağduriyet algısı üzerinden fetullahçı terör örgütü propagandası yapılması nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden desteğimizi çekmiş bulunmaktayız. Belgeselde fetullahçı terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması nedeniyle, tahsisi yapılan Antalya Spor Salonu’nun tahsisi iptal edilmiştir’ ifadeleri kullanılmıştı. Akşam gazetesi

selyus