Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 18 Aralık 2023

Hükümlüler ile öğrencilerin eserleri Ümraniye Belediyesi’nde sergilendi

Ümraniye Halk Eğitim Merkezi Öğrencileri ve Ümraniye T Tipi Cezaevi Hükümlüleri tarafından oluşturulan sanat eserleri Ümraniye Belediyesi tarafından açılan sergiyle sanatseverlerle buluştu. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören serginin açılışını Başkan İsmet Yıldırım yaparak, “Millet, devlet kaynaşması budur” dedi.

Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sergide Ümraniye Halk Eğitim Merkezi Öğrencileri ve Ümraniye T Tipi Cezaevi Hükümlülerin eserleri sergilendi. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın katılımıyla açılışı yapılan Hayat Resimle Başlar, Sanatın Yaşı Yoktur sergisi, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Toplam 104 eserin sanatseverlerle buluştuğu sergide 46 eseri Ümraniye Halk Eğitim Kursiyerleri ve 58 eser de cezaevi kursiyerleri tarafından hazırlandı.

Sergi açılışında konuşan, Başkan İsmet Yıldırım, “Böyle bir günde, bu güzel mekânımızda çok güzel bir iş için bir araya geldik. Millet, devlet kaynaşması budur. Cezaevinde bu çalışmaları yapıp hükümlü kardeşlerimizin becerilerini ortaya çıkarmalarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Ayrıca hükümlü kardeşlerimiz kadar sergide emeği olan, Halk Eğitim Merkezimizdeki kursiyerlerimizin de çalışmalarını tebrik ediyorum. Burada gördük ki sanatçılarımız çok değerli ince ruhlarını sanatlarına aktarmışlar. Nerede bir sanat var orada güzellik var” dedi.

selyus