Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT, YEREL YÖNETİMLER 7 Eylül 2019

İmamoğlu İSMEK’i biz kurduk diyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, basının sorularını yanıtladı. İSMEK’leri kapatacak mısınız sorusuna “İSMEK’i kuran akıl biziz” diyen İmamoğlu, verdiği cevapta İSMEK’in kuruluş tarihini ya bilmiyor, ya da kendisini yanlış bilgilendirdiler!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi’inin (İSMEK) tarihi ile ilgili gerçek olan ise 1996 yılında Recep Tayyip Erdoğan tarafından İBB Başkanı iken kuruldu.

İMAMOĞLU, “İSMEK’LERİ KAPATMAYACAĞIZ”

İmamoğlu, bir soru üzerine İSMEK’in kapatılmasının söz konusu olmadığını vurgulayarak “İSMEK’i kuran akıl biziz. İSMEK bu dönemin eseri değil. Daha da güçlendireceğiz. 9 Eylül itibari ile kayıtlarımız başlıyor. İSMEK’in hizmet verdiği yapıların sadece 20’si depreme dayanıklıdır. Diğerleri bu vasfa sahip değil. Yeni binalar bu çağa uygun olacak. Yenilikler olacak. Kapatacak olsak biz deriz. Biz daha da güçlendireceğiz. Toplum ile iç içe kendini geliştiren ve yenileyen bir dönemi başlatacağız” dedi.

İSMEK’İN RESMİ İNTERNET SİTESİNİN KURUMSAL TARİH BÖLÜMÜNDE İSMEK’İ BAŞKAN ERDOĞAN’IN KURDUĞU YAZIYOR!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSMEK’in resmi internet sitesinde, “İSMEK, 1996 yılında, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN döneminde bir sosyal doku projesi olarak faaliyetlerine başlamıştır.

İlk yıl 3 merkezde, 3 branşta, 141 öğrenci ile başlayan eğitimler, 2018-2019 eğitim dönemi itibariyle İstanbul’un 39 ilçesinde, 242 merkezde, 752 program, 307 branşta, 2 milyon 600 bini aşkın öğrenciye ulaşmıştır.

Bu haliyle birçok üniversitenin öğrenci sayısından daha fazla sayıda öğrenciye sahip olan İSMEK, gerek kursların ve katılımcıların sayısı, gerekse eğitim branşlarının çeşitliliği ve bu eğitimler sonunda ortaya konan kaliteli ürünlerle adeta Türkiye’nin en büyük “Halk Üniversitesi” haline gelmiştir. Bugün İSMEK, ülkemizde olduğu kadar bütün dünyada da model olarak kabul edilen bir kurum konumundadır.” diye yazmaktadır.

selyus