İmamoğlu, “Lüküs Hayat” oyunun şarkısında orkestrayı yönetti

İBB Başkan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Şehir Tiyatroları’nca 1237 kez sahnelenen “Lüküs Hayat” oyunun şarkısında orkestrayı yönetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2019-2020 Kültür Sanat Sezonunun açılışı, özel bir etkinlikle gerçekleşti.

Etkinlikte konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kültür sanat hayatının İstanbul’da en üst seviyelerde olmasını dileyerek, “Tabi hedeflerimizin içerisinde aynı zamanda bu kentin her noktasında her yerinde herkes için kültür sanat temasıyla yola çıktığımızı da belirtmek isterim. Kentimiz muazzam ilham veren bir kent. Çok şanslıyız, her tarafı ayrı bir değer.” ifadelerini kullandı.

Sergi alanında, İBB Şehir Tiyatroları tarafından 1237 kez sahnelenen “Lüküs Hayat” operetinde kullanılan kostümler, aksesuarlar, afişlerin yanı sıra besteci Cemal Reşit Rey’in Ara Güler tarafından çekilmiş fotoğraflar, açılışından bugüne Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda gerçekleşen konserlere ait afişlerden örnekler ile Faik Şenol ve Hilmi Şahenk Arşivi’nden İstanbul fotoğrafları yer aldı.

Fuaye alanında ayrıca “Lüküs Hayat” operetinin 1933 yılındaki ilk sahnelenişinde kullanılan sandalyenin etrafında gerçekleştirilen canlı performans konukların beğenisine sunuldu.

İstanbul’un yeni kültür sanat vizyonunun paylaşıldığı etkinlik, Haliç Kongre Merkezinde yapıldı.

İstanbul 2019 – 2020 Kültür Sanat Sezonunun açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Açılış gecesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıllardır İstanbul Şehir Tiyatroları’nca sahnelenen “Lüküs Hayat” oyunun şarkısında orkestrayı yönetti.

selyus