Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 13 Ocak 2018

İstanbul’un ilk yüzer sergisi Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde

Üsküdar Belediyesi tarafından Türkiye’ye getirilen Çin Devleti Kültür Bakanlığı Hat Komitesi üyeleri Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde sanatsever ile buluştu. 2018 yılının Çin tarafından “Türk Yılı” ilan edilmesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkiler kuvvetlendi. Çinli Hattatların ve Ressamların eserlerinin sergilendiği  “İpekyolu Sanat Buluşması” İstanbul’un ilk yüzer sergisi oldu.

Sergiye katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “İçerisinde bulunduğumuz gemi tamamen Üsküdar Belediyesi’ne ait bir projedir. Valide Sultan Gemisi bir kültür, turizm ve sosyal projelerin yaşandığı önemli bir tesistir. Her fırsatta burası bir kültür merkezi diyorduk ama bugün gördük ki gemimiz aynı zamanda bir sergi salonuymuş. Bize bu güzel anları yaşattığı için Çinli dostlarımıza teşekkür ediyorum, “ şeklinde konuştu.

Üsküdar’ın bir kültür, tarih ve sanat şehri olduğunu vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Geçmiş değerleri, günümüzdeki sanatkârları, tarihçileri, edebiyatçıları, hattatları ile düşünüldüğünde Üsküdar İstanbul’un ve Türkiye’nin en gözde ve sanata dokunan ilçesidir. Üsküdar adeta İstanbul’un kültür yakasıdır. Böyle güzel bir günde uluslararası ölçekte bir serginin açılıyor olması Üsküdar, İstanbul ve ülkemiz açısından çok önemli bir etkinliktir“ dedi.

Programın sonunda Çin Devleti Kültür Bakanlığı Hat Komitesi, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e hediye takdiminde bulundu.

selyus