Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 21 Eylül 2014

Katibim Festivali ses getirdi

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 gün sürecek olan 26. Uluslararası Kâtibim Kültür Sanat Festivali kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahn

Katibim Festivali ses getirdi

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 gün sürecek olan 26. Uluslararası Kâtibim Kültür Sanat Festivali kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin ilk gününe, ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu’nun mehter takımı ile birlikte vermiş olduğu konser damgasını vurdu.

26. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Festivali’nin öğlenden sonraki bölümü, kortej yürüyüşüyle başladı. Farklı ülkelerden çok sayıda katılımcının da olduğu yürüyüşe binlerce vatandaş eşlik etti. Kortejde, Üsküdar Kaymakam Vekili Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma ve Osman Boyraz, AK Pati Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ile TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran da eşlik etti. Bosna-Hersek’deki, Üsküdar’ın kardeş şehri Zenitsa Milletvekili Yasmin İmamoviç ise festivalin onur konuğu oldu.
Yürüyüşe ayrıca, Boğazın diğer yakasında olmasına rağmen, asrın projesi Marmaray’ın tamamlanmasından sonra Üsküdar’a en yakın komşusu olan Zeytinburnu İlçesi’nin Belediye Başkanı Murat Aydın, meclis üyesi ve başkan yardımcılarıyla birlikte katıldı.
Ahmediye Meydanı’nda toplanan binlerce Üsküdarlı, mehteran eşliğinde Hakimiyet-i Milli Caddesi’nden, Harem Sahil Yolu’nu takiben etkinliklerin gerçekleştirildiği Şemsipaşa Meydanı’na kadar yürüdü. Kortejde, vatandaşların yanısıra, okçular, sporcular, folklor ekipleri, palyaço, çizgifilm karakterleri maskotlarının da yer alması renkli görüntülere sahne oldu.

Başkan Türkmen; “Herkes Kendinden Birşey Bulacak”

Meydandaki etkinlikler öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, festivalin içeriğiyle ilgili bilgi verdi. Bu sene festival içeriğinin tamamen değiştirilip yenilediğini ve daha da zenginleştirildiğini belirten Türkmen, “En başta, festivalimizin logosonu, şehrimizin zenginliğini ve renkliliğini en iyi şekilde anlatacak şekilde tasarladık. Bununla birlikte, çeyrek asırlık festivalimizi ilk defa, festivalimize adını veren, şehrimizin türküsünün kahramanı olan Kâtibim Aziz Bey’i mezarı başında anarak başlattık. Diğer taraftan festival içeriğini, 7’den 70’e hepimizin kendinden bir şey bulacağı, başka bir deyişle, herkesin kendini bulacağı bir zenginliğe kavuşturduk. Daha sonra da bu zenginliği, mümkün olduğunca şehrimizin farklı noktalarına yaydık. Böylelikle, şehrimizin bir köşesi fasılla yankılanırken, diğer bir köşesi orta oyunu ile gülecek.
Bir semti folklor oyunlarımızla cıvıl cıvıl hareketlenirken, diğer bir semti şairlerin ilhamıyla büyülenecek. Mekânlardan birisi Osmanlı kaftanları sergisiyle renklenirken, bir diğeri Boşnak Böreğiyle tatlanacak…

“Kâtibim Festivali Bir Kültür Hizmetidir”

Özetle ifade edeyim ki, 26. Uluslararası Kâtibim Festivali, her zamankinden daha renkli, daha zengin, daha heyecanlı, daha güzel olacak. Hep birlikte dâhil olacağız, yaşayacağız, yaşatacağız, eğleneceğiz. Ancak unutmayalım ki Kâtibim Festivali sadece bir eğlence değil, bizleri kaynaştıran etkinlikleri ile sosyal bütünleşmemize katkıda bulunan bir kültür hizmetidir. Hepimiz için bir ortak yaşam deneyimidir. Bir bilinçtir, bir yaşam biçimidir, bir kültür üretimidir. Ve en önemlisi de, kardeşçe bir arada yaşamamızın, birlik ve beraberliğimizin neticesidir.
Bunun için bütün Üsküdarlıları ve Üsküdar dostlarını önümüzdeki 2 gün boyunca, 26. Uluslararası Kâtibim Festivali’ne kültüre, sanata, spora, eğlenmeye ve Üsküdar’ı doya doya yaşamaya davet ediyorum” dedi.
Etkinlikte, Üsküdar Kaymakam Vekili Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Milletvekilleri İsmet Uçman, Osman Boyraz ile Zenitsa Milletvekili Yasmin İmamoviç ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da birer teşekkür konuşması yaptı.

Tuluyhan Uğurlu, Mehteran Eşliğinde Piyona Resitali Sundu

Şemsipaşa Meydanı’nda toplananlar, halk oyunları gösterileriyle coşkulu anlar yaşadı. Festivale, Tuluyhan Uğurlu ve Mehter takımının konseri damgasını vurdu. Uğurlu’nun piyanosu ile Mehteran’ın muhteşem düeti vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Konser sonrası Başkan Hilmi Türkmen, Tuluyhan Uğurlu’na teşekkür plaketi verdi.
Kâtibim Kültür ve Sanat Festivali’nin 1. Günü, katılanlara birer gül fidanı hediye edilmesiyle son buldu.

Etiketler:
selyus