Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 17 Şubat 2016

Kedilerin sanatsal görüntüleri Üsküdar’da sergilendi

Üsküdar’da yine bir ilk gerçekleşti. “17 Şubat Kediler Günü” dolayısı ile Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde İzgezi Fotoğraf Grubu tarafından sergilenen ‘Dikkat Kedi Çıkabilir’ temalı ‘Kedi Fotoğrafları Sergisi’nin açılışını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptı.

Türkiye’de bir ilk Üsküdar’da gerçekleşti. “17 Şubat Kediler Günü” dolayısı çok daha fazla anlam bulan ve İzgezi Fotoğraf Grubu’nun İstanbul sokaklarında yaptıkları çalışmalarında ortaya çıkardıkları kedilerin çekilmiş sanatsal görüntülerden oluşan fotoğraf sergi ‘Dikkat Kedi Çıkabilir’ temalı ‘Kedi Fotoğrafları Sergisi’nin açılışını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptı.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılan, İstanbul’un sokaklarında çekilmiş birbirinden güzel 50 kedi fotoğrafı sergisi 28 Şubat tarihine kadar izlenebilecek.

“YOĞUN VE STRESLİ GÜNDEMDE BU SERGİYLE BİR ‘ES’ VERELİM”

“17 Şubat Kediler Gününde ‘Dikkat Kedi Çıkabilir’ temalı serginin açılışına bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Belediyemizin tarihinde böyle sıradışı bir sergi yok. Belki de diğer belediyelinin tarihinde de yok. Doğrusu bende heyecanlıyım. Sizlerin de ilgisi ve heyecanın olması salonda güzel bir atmosfer oluşturdu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kediler ve diğer hayvanlardan oluşan sokak hayvanları Allah’ın bize birer emanetidir. Bir toplumun gelişmişlik ölçüsü, doğaya ve canlılara saygısı hayvanlara karşı davranışlarıyla ölçülür.

Sokak hayvanlarını çok seviyorum demenin bir önemi yok, ne yaptığınızın önem, var. Bizde burada bu sergiyi açmakla dikkat çekmek istiyoruz. Ülkenin ve İstanbul’un şu yoğun ve stresli gündeminde insanlar bir mola, bir ‘es’ vererek bakın dünyada ne güzel canlılar var. Onları da düşünelim. Onların hayatlarını kolaylaştırmak için ne yapalı mı düşünelim diye aslında biz dostlarımızı molaya davet ediyoruz. Bugün bu anlamda bu sergiyi açıyoruz. Kedileri çok seviyoruz. Üsküdar’ı çok seviyoruz. İyi ki kediler var. İyi ki Üsküdar var. İyi ki dostlarımız var. İyi ki varsınız diyorum” dedi.

AK Parti Üsküdar İlçe Kadın Kolları Başkanı Songül Kavalcıoğlu’nun sokaklarda çektiği kedi fotoğrafları da sergide yerini aldı.

 

selyus