Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 20 Nisan 2016

Kutsal Emanetler Fotoğraf Sergisi Tünel’de açıldı

İETT, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Topkapı Sarayı Harka-i Saadet Dairesi’nde muhafaza edilen Kutsal Emanetler’in yer aldığı fotoğraf sergisini tarihi Karaköy Tüneli’nde açtı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Tünel’de Kutsal Emanetler Fotoğraf Sergisi açıldı. Serginin açılışını İETT Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Özçelik, İETT Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Bağış İstanbul Müftü Yardımcısı Vehap Kapıcıoğlu ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy yaptı.

Bu yıl, “Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım” temasıyla bir dizi etkinlikle kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Topkapı Sarayı Harka-i Saadet Dairesi’nde muhafaza edilen Kutsal Emanetler’in yer aldığı fotoğraf sergisini İETT, tarihi Karaköy Tüneli’nde açtı. İETT, İstanbul Müftülüğü ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin (İZU) ortaklaşa gerçekleştirdiği sergide bulunan fotoğraflarda Kutsal Emanetler’e ilişkin bilgiler de yer alıyor.

“KUTLU DOĞUM HAFTASI HER YIL FARKLI BİR TEMA İLE KUTLANIYOR”

İETT Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Özçelik, ‘’Kutlu doğum haftasından, murat, birlik ve beraberliğin neşv-ü nema bulması, sevgi tohumları ekmemizle mümkündür. Bizler toplu ulaşım araçlarımızı kullanan misafirlerimizin aynı zamanda seyahatleri sırasında iletişim kurarak, Kutlu Doğum Haftasınıda hatırlatarak sevgi tohumlarını ekmesini, muhabbetlerini geliştirmelerini ve yeni dostluklarda kurmalarını arzu etmekteyiz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın Kutlu Doğum Haftasını kutlarım’’ dedi.

İstanbul Müftü Yardımcısı Vahap Kapıcıoğlu, Kutlu Doğum Haftası’nın her yıl belirlenen ana tema çerçevesinde kutlandığını, geçen yılın temasının “Birlikte Yaşama Ahlakı” olduğunu, bu yılın temasının ise “Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım” şeklinde belirlendiğini söyledi. İstanbul Müftü Yardımcısı Kapıcıoğlu, dünyamızın hızlı şehirleşme ve dikey yapılaşma dolayısıyla bazı manevi değerlerini ne yazık ki yitirdiğini, bunları yeniden tesis edebilmek için de birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik duygularının hatırlanması gerektiğini, bunun için de Peygamber Efendimizin en iyi rehber olacağını ifade etti.

“BİRLİKTE ÇALIŞMALI VE PAYLAŞMALIYIZ”

Törende söz alan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZU) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy da vahdet kelimesinin var eden, getiren, götüren anlamında olduğunu, dolayısıyla her şeyin sahibinin Allah olduğunu söyledi. Peygamber Efendimizin İstanbul’un fethini müjdelediğini söyleyen Ersoy, “Dünya üzerinde hepimiz çalışmalı ve paylaşmalıyız. Aksi takdirde barışı da adaleti de sağlayamayız. Bu konuda Peygamberimiz bize rehberdir. Her bir Peygamberin hayatından çıkarılacak dersler vardır. Bunları okumalı, öğrenmeli ve bilmeliyiz. Tevhid ve vahdet, birlik beraberlik için, adalet için ve barış için anahtardır. Ne mutlu bize ki bugün burada Peygamberimizden kalan Kutsal Emanetler’i görme imkanı bulacağız.” dedi. 

selyus