Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 29 Kasım 2018

Mahzar Alanson Nevmekân Sahil’de

Üsküdar Belediyesi Kültür-Sanat Etkinlikleri kapsamında Nevmekân Sahil’ in özel konuğu ünlü sanatçı Mahzar Alanson oldu. Alanson’un “Mahzar Olmak” kitabı için düzenlenen imza günü sohbet eşliğinde devam etti.

Mahzar Alanson, programa katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e “Mahzar Olmak“ adlı kitabını hediye etti.

Soru-cevap şeklinde ilerleyen sohbette Alanson kendisinin de bir Üsküdarlı olduğunu belirtti. Tasavvuf ve dini sohbet üzerine yaptığı konuşmasında “Ben şarkılarımı yazarken basit anlatıyorum. Konuyu uzatmadan direkt olarak söylüyorum. Dini anlatanlar da bu şekilde anlatmalı. Basit ve anlaşılır bir şekilde anlatılmalı.” dedi. Alanson dört defa umre ziyaretinde bulunduğunu belirtirken,” Önce Leyla’dan geçme faslında oluyorsun. Sonra Mevla’dan tekrar Leyla’ya geçiyorsun. Fakat Mevla’dan sonra Leyla’ya bakışın başka oluyor. İnsanları kırmamaya, gönül kırmamaya gayret ediyorsun. Leyla’da kaldık şimdilik, ama Mevla’yla da aram iyidir hamdolsun.” diye konuştu.

Alanson, Nevmekan Sahil’ de gerçekleştirilen buluşmanın sonunda “Mahzar Olmak“ kitabını hayranları için imzalayarak, hatıra fotoğrafı çektirirken 21 Aralık tarihinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir konser gerçekleştireceğinin de müjdesini verdi.

selyus