Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 4 Kasım 2018

Nevmekan’da Ara Güler’i anma gecesi

Üsküdar Belediyesi, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden dünyaca ünlü “Foto Muhabir” Ara Güler’in fotoğraflarından oluşan bir sergi ile Nevmekân Sahil’de anma gecesi düzenledi. Anma gecesinde Ara Güler’e ait olan kırkdokuz orijinal baskı fotoğraf sergilendi.

Ara Güler anma gecesine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma programında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Hem Ülkemizi, İstanbul’umuzu, Türkiye’mizi hem dünyanın çoğu bölgelerini kendi gayreti ile insanların hafızasına nakşedecek güzel fotoğraflarını, güzel anılarını hepimiz biliyoruz. Ülkemize, milletimize, gençlerimize böyle hizmet etti. Hakikaten farklı bir kişilik, bir karakter. Ve şunu da ifade etmek lazım; Ara Güler kendisine sanatçı denmesine kızıyordu. Ben fotoğraf sanatçısı değil foto muhabiriyim derdi” diye konuştu.

Ara Güler hayattayken kendisiyle iletişime geçip böyle bir program düzenlemek istediklerini belirten Başkan Türkmen, “Arkadaşlarımız görüşmüştü. Çünkü bu programı yapmayı kararlaştırdığımızda Ara Güler hayattaydı. Şimdi Ara Güler’e bir anma gecesi yapıyoruz. Ara Güler’i anmak ona vefa duygularımızı böyle güzel bir mekanda siz dostlarımız ile dile getiriyor olmaktan biz mutluluk duyuyoruz. Kendisi her kuşağın sevgilisi oldu” dedi.

selyus