Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 25 Aralık 2019

Pendik’te “Kız Kulesi Mostar Kardeşliği” sergisi

Ressam Recep Kaplan’ın Kudüs, İstanbul ve Mostar’ın Osmanlı dönemlerindeki manzaralarını içeren “Kız Kulesi Mostar Kardeşliği” Sergisi açıldı. Sergideki eserlerinin yanı sıra “Eski Kudüs” Projesini de anlatan sanatçı “1800.lü yıllar ve daha öncesi dönemlerin Kudüs’ünü resmediyorum. Zor bir proje. Örneğin 1200 ya da 1300.lü yıllarda Kudüs nasıldı? Bu konuda kaynaklar kısıtlı.” dedi.

2014 yılında Pendik’te “Piri Reis Haritalarının Tuvale Aksi” adlı sergisini açan Ressam Recep Kaplan bu kez “Kız Kulesi Mostar Kardeşliği” adlı eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergi için Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde açılış töreni düzenlendi. Vatandaşlarla birlikte sergideki eserleri inceleyen Pendik Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Hakkı Aysan, Ressam Recep Kaplan’a, eserleriyle tarihi bir yolculuk imkanı tanıdığı için teşekkür etti.

FOTOĞRAFIN OLMADIĞI DÖNEMLERDEKİ KUDÜS’Ü RESMEDECEK

20’yi aşkın eserin yer aldığı “Kız Kulesi Mostar Kardeşliği” Sergisinde Kudüs, İstanbul ve Mostar’ın Osmanlı dönemlerindeki manzaraları yer alıyor. Sanatçının dikkat çeken eserleri arasında Mostar ve Kız Kulesi’nin harmanlandığı ve sergiye adının veren “Kız Kulesi Mostar Kardeşliği” de bulunuyor. Sergi açılışında konuşan Recep Kaplan “Eski Kudüs” Projesini Pendik’te değerlendirmek istediğini söyledi. Projesi hakkında ayrıntı da veren Kaplan: “Fotoğrafın olmadığı 1800.lü yıllar ve daha öncesi dönemlerin Kudüs’ünü resmediyorum. Zor bir proje. Örneğin 1200 ya da 1300.lü yıllarda Kudüs nasıldı? Bu konuda kaynaklar kısıtlı.” dedi.

“Kız Kulesi Mostar Kardeşliği” sergisi 30 Aralık’a kadar açık kalacak.

selyus