Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 23 Eylül 2017

Sancaktepe 6. Kitap Fuarı’na yoğun ilgi

Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen, kitapseverlerle yazar ve şairleri buluşturan Sancaktepe 6. Kitap Fuarı başladı. Kitap Fuarına yoğun ilgi gösteren Sancaktepeliler, özellikle de milletvekilleri ile belediye başkanlarının imzalı kitaplarını almak için kuyrukta beklediler.

Sancaktepe Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Sancaktepe 6. Kitap Fuarı kapılarını açtı. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in öncülüğünde Sancaktepe Kent Meydan Park’ta gerçekleşen kitap fuarı açılışına AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ekrem Erdem, Nurettin Nebati, İsmet Uçma, Hulusi Şentürk, Hasan Turan, Osman Boyraz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da katıldı.

KİTAP FUARINA 170 YAYINEVİ KATILDI

6’ncısı düzenlenen fuarda konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “10 gün kitap fuarımız açık kalacak. İnşallah temenni ediyorum binlerce kitap dostu, kitap okuru burada çok kıymetli eserler ile buluşacak. Bu eserleri hayata geçiren fikri ve zihni zengin olan, kalemi keskin olan yazarlarımızı da okurlarımızı da buluşturmuş olacağız. Kitap okumayı teşvik etmek amaç. Sancaktepe halkı, Sancaktepeli gençler geçtiğimiz yıllarda düzenlemiş olduğumuz kitap fuarında bu güzelliklerin tarafını gördü ve bugün 170 yayın evimizin katılımıyla 10 binlerce eserin sergilendiği kitap fuarımızın açılışını gerçekleştirmiş olduk” dedi.

EN DEĞERLİ VAKİT KİTAPLA GEÇİRİLEN VAKİTTİR

Sancaktepe Kitap Fuarı’nda bir konuşma gerçekleştiren AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, çağımızın bilgi çağı olduğunu bilim, teknoloji ve ekonomik anlamda kalkınan ülkelerin okuma oranı yüksek olan ülkeler olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Bizler ilk emri ‘Oku’ olan ve ‘Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?’ diyen bir medeniyetin mensuplarıyız.  Bizim bir hedefimiz var Türkiye olarak Dünya’nın ilk 10 ekonomisinden biri olmak istiyoruz. Bunun yolu eğitim ve okumaktan geçer. En değerli vakit kitapla geçirilen vakittir. Yarınlarımızın umudu gençlerimiz ülkemizin geleceğidir. Çağımız bilgi çağı ancak çağımızın en büyük hastalıklarından biri de bilgi kirliliğidir. Özellikle sosyal medyada geçirilen vakit gençlerimizin en büyük tehlikesidir. Eğitimde, kültürde, sanatta ve yapılaşmada milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak kendi medeniyetimizin izlerini taşıyan projelere imza atmalıyız. Türkiye olarak 15 yılda çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları için tüm imkanlarımızı seferber etmiş bulunmaktayız. Bu yıl 6.’sı düzenlenen Sancaktepe Kitap Fuarı’nda emeği geçenleri tebrik ediyorum. Sancaktepe gençlerimizle ilgili çok güzel projeler gerçekleştiriyor. Bugün bu vesile ile gençlerimizle bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyiz.”

Açılış sonrası AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve milletvekilleri ile fuarı gezen Belediye Başkanı İsmail Erdem, yazdığı kitabı imzalayarak kitapseverlere verdi.

 

selyus