Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 4 Haziran 2015

Sancaktepe’de vefa gecesi

Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde 27 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşen Gönülden Gönüllere Üstatlara Vefa programana Sancaktepeliler yoğun ilgi gösterdi.

Sancaktepe Belediyesi, duygu ve düşüncelerimizin en güzel şekilde ifade edildiği şiiri, sevmek ve sevdirmek, ayrıca ülkemizin çok değerli şairlerini tanıtmak amacı ile şiir dinletisinin dördüncüsünü düzenledi. Bu yıl ki programın konusu ise ‘Üstadlara Vefa’ oldu.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, açılışta yaptığı konuşmada şiirin dilin doğuşuyla beraber ortaya çıktığını belirterek insanlar arasındaki en etkili dil aracı olduğunu belirtti. Bazen sözlerle barışların ve savaşların yaşandığını belirten Erdem, şiirin edebi geleneğimizin en güçlü olduğu alan olduğunu söyledi. Başkan Erdem; “Çok eskiden beri hakkın ve adaletin savunucusu olmuş bir millet olarak hakikatle kurduğumuz bağ da o kadar yücedir. Şiir sanatının dünyadaki en müstesna örneklerini sunmuş köklü bir kültüre sahibiz. Kısa bir zaman önce, henüz bir asır dahi olmadan, yok oluşun kıyısına gelmiş milletimizi canlandıran destanı anlatan ‘Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen alsancak!…’ diye başlayan İstiklal Marşımız, millet olarak şiirle kurduğumuz bağı çok güzel ortaya koymuştur” şeklinde konuştu. Başkan Erdem Gönülden Gönüllere şiir programının temasının “Üstadlara Vefa” olmasının çok anlamlı olduğunu söyledi.

Programda Türk şiirinin en güzel eserlerine imza atan şairlerimizin eserleri Bilgi evleri öğrencileri tarafından seslendirildi.

Yazdıkları şiirlerle bizlere gönül öncülüğü yapan, sevgi dolu ruhlarımızın temsilcileri olan ve gönüllerimizde iz bırakan nice değerli şairimizi doya doya soluyacağımız bu anlamlı programda bilgi evleri öğrencilerimiz Asude Yeni, Kardelen Durmuş, Berat Karagöl, Ümit Eken, Yunus Oral ve müzik öğretmenlerimiz seslendirdikleri eserlerle şiirleri yorumlayan öğrencilerimize eşlik etti.

Etiketler:
selyus