Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT, YEREL YÖNETİMLER 31 Ağustos 2019

Şile Festivali coşkulu başladı

Şile Belediyesi tarafından 32.’sini düzenlediğimiz Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali Kortej yürüyüşü ile başladı. Belediye Meydanından başlayan kortej yürüyüşüne, festival boyunca sahne alacak farklı kültürlerden folklor ekipleri, animasyon ekipleri ve Şileli vatandaşlar katıldı.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, 32.’si düzenlenen Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali ‘ne yoğun ilgi gösteren hemşehrilerine teşekkür etti.

Şile Belediyesi tarafından bu sene 32.’si düzenlenen Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali Kortej yürüyüşü ile başladı. Belediye Meydanından başlayan kortej yürüyüşüne, festival boyunca sahne alacak farklı kültürlerden folklor ekipleri, animasyon ekipleri ve Şileli vatandaşlar katıldı.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın da yakından takip ettiği programın sonunda Şilelileri coşturan şarkıcı Ekin Uzunlar’a teşekkür ederek çiçek ve hediyeler takdim etti.

Festival alanına kadar büyük bir kalabalıkla gerçekleştirilen kortej yürüyüşü, Kent Meydanı’na ulaşıldığında yerini gösterilere ve eğlenceye bıraktı. Türkiye, Bulgaristan, Ukrayna, Romanya, Yunanistan ve Gürcistan folklor ekiplerinin gösterilerinin ardından, alanı dolduran binlerle birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.

Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivalinde, Folklor gösterileri ve 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ile eğlence dozu yükselirken, Ekin Uzunlar’ın sahneye çıkmasıyla en üst seviyeye çıktı.

ŞİLELİLER DOYASIYA EĞLENDİ

Binlerce kişinin katıldığı 32. Şile Bezi Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’mizin ilk gününde sahne alan isim Ekin Uzunlar oldu. Ünlü şarkıcı ile birlikte Şile Kent Meydanı’nı dolduran binlerce Şileli doyasıya eğlendi.

Hız kesmeden devam eden festivalimizin ikinci gününde Tuğba Yurt üçüncü günü ise Fettah Can Şilelilerle buluşacak.

selyus