Ana Sayfa TARİH 6 Ekim 2020

Galata Kulesi, yeniden ziyaretçilere açıldı

Galata Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın katılımıyla düzenlenen görsel şölenle ziyaretçilere açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen İstanbul’un simgelerinden Galata Kulesi düzenlenen görsel şölen ve iki farklı konserle ziyaretçilere açıldı. Program Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik kapsamında ünlü sanatçı önce ünlü sanatçı Zeynep Bastık sahne aldı, ardından da mapping ve ışık gösterisi görsel şölen sunuldu.

“İSTANBUL’UN CAZİBE NOKTASI OLDUĞUNU DA GÖZ ÖNÜNDE TUTARAK, MÜZE KALICI VE GEÇİCİ SERGİ ALANLARI TEKRAR YAPILANDIRDIK”

Galata kulesinin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “6 Ekim İstanbul’un kurtuluşunu kutluyoruz hem de Galata kulesinin yeni işleviyle tekrar hizmete alınışını bugün başlatıyoruz. Biliyorsunuz bundan önceki ağır restorasyon 1967 yılında tamamlanmıştı. Ama o zaman işlev olarak çok farklı işlevle sınıflandırılmıştı. Yeme, içme ve eğlence ağırlıklı bir işleve sahipti ve günümüz açısından kabul edilebilir bir işlev değildi. Biz o yüzden binanın İstanbul’un cazibe noktası olduğunu da göz önünde tutarak, müze kalıcı ve geçici sergi alanları tekrar yapılandırdık. Bundan sonra Galata Kulesi sadece cazibe merkezi olarak değil. İstanbul’un diğer kültür varlıklarına yönlendirme merkezi olarak kullanılacak. İçindeki müzede özellikle Galata Kulesinde baktığımız zaman İstanbul’un gözlemleyebildiğiniz değerli binalarını, değerli noktaların detaylı tanıtımını gösteren bir müze planladık ve gerçekleştirdik. ” dedi.

“BEYOĞLU KÜLTÜR YOLU PROJESİNİ SIRA SIRA TAMAMLAYACAĞIZ”

“Beyoğlu Kültür yolu projesini Kültür ve Turizm Bakanlığı geçen sene hayata geçirmeye karar verdik” diyerek konuşmasını sürdüren Bakan Ersoy, “Bu bağlamda Galataport’tan Atatürk Kültür Merkezine kadar olan restorasyon bölgesinde bütün Kültür Bakanlığımıza ait olan binaların restorasyonunu ve kültür sanata kazandırılması şeklinde bir çalışma başlattık. Bu bağlamda haziran ayında ilk Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezini hayata geçirdik. Bu gün 6 Ekim’de Galata Kulesini ağır bir restorasyondan sonra hizmete alıyoruz” diye konuştu.

selyus