Ana Sayfa TARİH 29 Haziran 2020

Hala konuşan sözde gazeteci Merdan Yanardağ bu cesareti nereden alıyor?

Sözde gazeteci Merdan Yanardağ Abdülhamid’e iftira atıyor hakaret ediyor devlet gereğini yapmak için neyi bekliyor? Ayrıca küstahlık ve ahlaksızlıklarına devam eden Yanardağ, kimden cesaret alıyor?

Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. padişahı 2. Abdulhamit Han’a çirkin iftiralarda bulunan Sözde gazeteci TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, nefret kusmaya devam ediyor.

Osmanlı düşmanı Yanardağ’ın iftira ve yalan üstüne yalan dolu açıklamaları şöyle:

Televizyonda Abdülhamit hakkında söylediklerimi tartıştılar. Üslup sorununa takıldılar, o kadar. Peki, “aşağılık” sözcüğünü çıkardık diyelim, despot hükümdar gerçeği ve hakkında söylediklerim orada duruyor. Gıyabımda yapılan programa katılan anketçi Adil Gür’ün Mithat Paşa’yı boğduran, Namık Kemal’leri zindanlarda süründüren Abdülhamit’e hayran olduğunu öğrendik. Cumhuriyet ile mesafesini ve bir despot ile M. Kemal ile eşitleyen bilgisizlikle malül yaklaşımını duyduk. Abdülhamit, Anayasayı ilan edip Meclis-i Mebusan’ı kuracağı sözünü verip tahta geçen, sonra Meclisi kapatıp anayasayı askıya alarak, bir baskı ve terör rejimi (istibdat) kuran hükümdardır. Meşrutiyete geçişi 33 yıl geciktirmesi, imparatorluğu yüz kızartıcı bir çöküşe götürdü.

selyus