Ana Sayfa TARİH 26 Ağustos 2017

İnsanın özünü sadece İslâm koruyabilir

Tarihte sadece Müslümanların sabitelerini koruyacak zemine sahip olduğunu  söyleyen Gazeteci Yusuf Kaplan, “İnsanın adını, insanın özünü, İslâmiyet dışında başka bir dinin, başka bir fikrin koruyabilmesi mümkün değildir” dedi.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği “Yusuf Kaplan ile Fikir Atölyesi”, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Tarih sürecinde, insanın kendisini, dolayısıyla hayatı yok edecek tehlikeli bir sürece gittiğinden bahseden Yusuf Kaplan, bu süreçte insanlığın önünü açacak tek kaynağın İslâm olduğunu söyledi.

SABİTELER KORUNDU, İSLÂM HİÇ DEĞİŞMEDİ

Medeniyetler arasında insanı ayakta tutan tek medeniyetin vahiy medeniyet olduğunu belirten Kaplan, “3 tür medeniyet vardır. Pagan Medeniyetler, Kadim Medeniyetler ve Vahiy Medeniyetler. Pagan Medeniyetler sadece fizik gerçekliğini dikkate alan ve fizik ötesi gerçekliği imha eden tecrübelerdir. Girit Adası’nda başlayan Pagan Medeniyetler, Greklerle birlikte gelişerek Avrupa’ya Amerika’ya yayılmıştır. Pagan Medeniyetlerde amaç, insanın tanrılaştırılmasıdır. Kadim Medeniyetler; Hinduizm, Taoizm, Budizm gibi inançlara sahip olan topluluklardır. Bu topluluklar fizik ötesini kabul etmişler; fakat fiziği ihmal etmişlerdir. Fizikten kastım ise, bu dünyaya ait olan yeryüzünü simgeleyen olgu anlamında. Vahiy medeniyetler ise fiziki gerçeklik ve fizik ötesi gerçekliği birbirine karıştırarak dengede tutulmasıdır. Bu medeniyet, İslâm medeniyetini temsil eder. Bu medeniyetlerde zihin sütunları ve sabiteler güçlü olduğu için değişkenler sabitelerin önünü tıkayamazlar. Tarihte sadece Müslümanlar sabitelerini koruyacak zemine sahiptir. Dolayısıyla insanın adını, insanın özünü İslâmiyet dışında başka bir dinin, başka bir fikrin koruyabilmesi mümkün değildir” diye konuştu

İlginizi çekebilir

Zervevan Kalesi

Zervevan Kalesi

selyus