Ana Sayfa TARİH 11 Kasım 2019

Münevver Ayaşlı Üsküdar’da anıldı

Üsküdar Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Münevver Ayaşlı Anma Programı” Valide Sultan Gemisi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Mahmut Bıyıklı’nın yaptığı programda, konuklar Belkıs İbrahimhakkıoğlu, Salih Suruç ve Dursun Gürlek Üsküdarlı bir İstanbul Hanımefendisi olan Münevver Ayaşlı’yı anlattılar.

Vefatının 20. yılı münasebetiyle yapılan programa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, onur konuğu Hanedan Mensubu Osman Osmanoğlu, İbrahim Ayaşlı, merhumenin kızı Fatma Ayaşlı ve aile dostları ile birçok yazar katıldı.

Başkan Türkmen, “Münevver Ayaşlı’nın hayatı anlatılacak ve anıları paylaşılacak ise zannediyorum bunun en güzel yeri Boğaziçi’dir. Çünkü hayatının büyük bölümü İstanbul’da Beylerbeyi’ndeki Ayaşlı Yalısı’nda geçmiştir. İsmi ile müsemma bir yaşamı olmuş bir İstanbul hanımefendisidir. Ayaşlı’nın hayatı Üsküdar’ın tarihiyle ve kimliğiyle örtüşür. Yazılarında dikkat çeken medeniyet bilinci, kültür bilinci, estetik ve manevi hassasiyetler Üsküdar’da da somutlaşmıştır. Bugün Üsküdar’ı güzelleştiren, Üsküdar’ın kimliğini güçlendiren her güzel hizmet Münevver Ayaşlı’nın aziz hatırasına bir selam niteliğindedir. Biz de tam olarak bunun için çalışıyoruz. Bu anlamda Münevver Ayaşlı bizim mihenk taşlarımızdan biridir”  şeklinde konuştu.

Valide Sultan Gemisi’nde Boğaz turu ile gerçekleşen anma programı Üsküdar’da son buldu.

selyus