Ana Sayfa TARİH 30 Ekim 2023

Şile’de 100. yıl coşkusu yaşandı

Şile’de tüm yurtta olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. yılı kutlamaları kapsamında akşam düzenlenen 100. yıl kortejindeki muhteşem kalabalık caddelere sığmadı.

Yürüyüşe Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Hava Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Savunma Albay Mehmet Sutaşır, kamu kurum amirleri, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, STK temsilcileri ve binlerce vatandaşın katıldı.

Üsküdar Caddesinde başlayan 100. yıl kortej yürüyüşü Cumhuriyet Caddesi sonunda İstiklal Marşımızın okunmasıyla sonlandı.

NİCE YÜZ YILLARA..

Programda bir açıklama yapan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı “Şile her zaman olduğu gibi Cumhuriyetimizin 100.yılında muhteşem bir güzelliğe daha hep birlikte imza attık. Bu kutlamalar ara ara yıl sonuna kadar çeşitli programlarla devam edecek. Bizlere Cumhuriyetimizi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi.

Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Mehmet Sutaşır’da “Bizlere bu vatanı ve Cumhuriyetimizi armağan eden ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Nice 100.Yıllara Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da program sonunda gerçekleşen konuşmasında “Şile’de 100.Yıl coşkusunu bir bütün olarak Türk Bayraklarının gölgesinde hep birlikte yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz. Şile’nin her mahallesinden gelerek korteje katılan, evlerinin balkonlarından alkışlarla korteje destek veren herkese teşekkür ediyorum. Şile sokakları kırmızı beyaz Ay Yıldızlı Bayraklarımızla taçlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır. Hep birlikte Nice 100. yıllara. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını ve bu vatan uğruna gözünü kırpmadan şehit olan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi. Kaynak: Nurcan Kırcalı / Haber Şile

selyus