Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 22 Ağustos 2015

‘Türkçe Bayramı’nda coşku

İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği, 60 ülkeden 500’e yakın öğrencinin katıldığı ”1000. Yılın Sesi Türkçe Bayramı” görkemli kutlamalara sahne oldu.

Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirdiği, ”1000. Yılın Sesi Türkçe Bayramı” Ülker Sports Arena’da düzenlenen etkinliklerde coşkuyla kutlandı. Kutlamalara, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ekrem Erdem, Mustafa Şentop, Nurettin Nebatı, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, çok sayıda milletvekili, ilçe belediye başkanları, yerli yabancı konuklar ve Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler katıldı.

“SEVGİ DİLİ BARIŞ DİLİ TÜRKÇEMİZ İLE BUGÜN BURADAN DÜNYAYA BARIŞ MESAJLARI VERECEĞİZ”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, programda yaptığı konuşmada, diplomasinin boyutlarının genişlediğini belirterek, ülkemizin tüm değerlerini diplomasinin içine kattıklarını söyledi. Bakanlık olarak tüm dünyada Türk kültür ve adetlerini öğretmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çavuşoğlu, “40’ı aşkın ülkede güzel Türkçemizi ve kültürümüzü öğreten Yunus Emre Enstitüsünün başarılarını gururla takip ediyoruz. Sevgi dili barış dili Türkçemiz ile bugün buradan dünyaya barış mesajları vereceğiz” ifadelerinde bulundu.

TÜRK HAVA YOLLARI ANA SPONSORDU

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise Türkiye olarak kültürel diplomasi anlayışımızı dünyanın her noktasına taşımak için önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Çelik, şunları kaydetti: “Ülkemizin dünyadaki imajını en yükseğe çıkarmanın yolu dilimizi ve kültürümüzün hikayesini anlatmaktan geçiyor. Kuracağımız insani ve kültürel bağlar, Türkçemizi öğretmenin temelini oluşturmaktadır. Kültürel köprülerin kurulması devletlerin en büyük sorumluluklarındandır. Bugün buradaki bu atmosfer dünyanın aradığı barış ortamına büyük bir katkı sağlayacaktır.”

Türk Hava Yolları ana sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi de Saraybosna’da başlayan faaliyetlerini 42 ülkeye ulaştırdıklarını belirterek, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında da çalışmalarımızı dünyanın her noktasına yaymak istiyoruz” diye konuştu.

Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler, Dede Korkut, Kuzguni Yağız, Kutadgu Bilig Zencerek, Türkçem Benim Bayrağım, Cenk Sanatı: Saf Bağlayarak Matrak, Muhibbi, Donanma, Ekmek Tuz Hakkı Türkçe Diler-Yunus Gibi oyunlarla Türkçenin 1000 yıllık serüvenini ortaya koydular. 10 sahneden oluşan oyunlar, ışık ve ses gösterileriyle birlikte görsel bir şölenle izleyicileri büyüledi.

 

 

Kaynak: haber7

Etiketler:

İlginizi çekebilir

İstanbullulara Havadis Sergisi

İstanbullulara Havadis Sergisi

selyus