Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 31 Mart 2016

UHİM Siirt Kitap Fuarı’nda

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) Başkanı Ayhan Küçük ile UHİM Hukuk Direktörü Av. Mustafa Demiral, Siirt Fuarı’nda “İnsan hakları bağlamında mülteci sorunu” konusunda birer konuşma yaptılar.

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) Siirt Fuarı’nda yerini aldı. Fuarda, “İnsan hakları bağlamında mülteci sorunu” konulu toplantıda konuşmacı olarak katılan UHİM Başkanı Ayhan Küçük ile UHİM Hukuk Direktörü Av. Mustafa Demiral, özellikle son zamanlarda dünyada fazlaca gündeme gelen insanlara yönelik yapılan hak ihlalleri ve mültecilerin durumlarıyla ilgili birer konuşma yaptılar.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Siirt Kitap Fuarı her yıl daha kapsamlı ve zengin bir içerikle büyüyerek gelenekselleşme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Siirt Valiliği’nin ev sahipliğinde İlke Ajans tarafından organize edilen ve Basın Yayın Birliği’nin kurumsal destek verdiği 3. Siirt Kitap Fuarı, 29 Mart – 03 Nisan 2016 tarihleri arasında kapılarını kitapseverlere açtı.

Binlerce yıllık tarihi mirasından aldığı ilhamla, “Bir kitaptır Siirt, üç dilde yazılan” sloganıyla üç yıl önce kitapların dünyasına başlatılan yolculukta büyük mesafeler kateden Siirt Kitap Fuarı, bu kutlu yolculuğunu bu yıl, “Her kitap yeni bir dünya” diyerek sürdürüyor.

Siirt’in ve bölgenin kültürel zenginliğine önemli katkılar sağlayan fuarda, binlerce çeşit kitapla 50 seçkin yayınevi yer alıyor. Yasin Aktay, Ahmet Turgut, Kahraman Tazeoğlu, Mustafa Armağan, Hanefi Avcı, Vahdettin İnce, Yıldız Ramazanoğlu, Senai Demirci, İhsan Süreyya Sırma, Nevzat Çiçek, Erdal Demirkıran, Kaan Murat Yanık, İrfan Gürkan Çelebi, Necmettin Alkan, Sema Maraşlı gibi beğeniyle takip edilen 30’a yakın yazar ve akademisyen okuyucularıyla buluştu.

selyus