Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 12 Aralık 2021

Ümraniye Belediyesi’nin resim, hikaye ve şiir yarışmalarının 17.’si gerçekleşti

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 17.’si düzenlenen resim, hikaye ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Ümraniye Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle uluslararası nitelikte olan resim, hikaye ve şiir yarışmalarının bu yıl 17.’si düzenlendi. Alanında marka olan ve birçok sanatçı adayının sanat dünyasına kazandırılmasına katkı sağlayan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri yapılan törenle verildi. Önceki Dönemlerin “İz Bırakan” Belediye Başkanı Hasan Can’ın 15 yıl aralıksız sürdüğü resim, hikaye ve şiir yarışmaları yeni yönetim tarafından devam ettiriliyor Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ödül töreni, “Kahraman Sağlık Çalışanları” adlı resim sergisinin açılışıyla başladı. Resim kategorisinde dereceye giren ve sergileme hakkı kazanan eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

BU YIL KONUSU “KAHRAMAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI” OLARAK BELİRLENDİ

Dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi. Bu yıl konusu “Kahraman Sağlık Çalışanları” olarak belirlenen resim yarışmasında birincilik ödülünün sahibi Abdurrahim Güney olurken, Behican Aksu ikincilik, Aslıhan İkikat da üçüncülük ödülünü aldı. Konusu serbest olan hikâye yarışmasının birincilik ödülü, “Batı’nın Kubbesi” adlı eseriyle Oğuzhan Açıkalın’ın oldu. Gül Sena Gökduman “Leyla’nın Zeytinleri” eseriyle ikincilik, Mehmet Akif Duman da “Büsküvi Kokusu” adlı hikâyesiyle üçüncülük ödülünün sahibi oldu. ‘Kahramanlık şiirleri’ temalı şiir yarışmasında ise, Yunus Kara “İki Devlet Tek Millet” adlı şiiriyle birincilik, Alperen Kızıltaş “Filistinli Büyümeyen Kahraman Hanzala’ya…” adlı eserle ikincilik, Nihat Soykan da “Oğul” şiiriyle üçüncülük ödülünü aldı.

Resim kategorisinde birinciye 15 bin TL, ikinciye 12 bin TL, üçüncüye 10 bin TL ve mansiyon alanların her birine de 3 bin TL verildi. Hikâye kategorisinde birinciye 12 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye 8 bin TL ve mansiyon alanların da her birine 3 bin TL verildi. Şiir kategorisinde birinciye 10 bin TL, ikinciye 8 bin TL, üçüncüye 6 bin TL, mansiyon alanların da her birine 2 bin 500 TL verildi. Ödül töreninde yarışmada görev olan jüri üyelerine de plaket takdim edildi.

selyus