Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 5 Haziran 2016

Ümraniye, şiir ve hikayenin adresi

Ümraniye Belediyesi gerçekleştirdiği kültür, sanat ve eğitim faaliyetleriyle sınırlı kalmayıp, sanat dünyasına yeni yetenekler kazandırıyor. Resim, hikâye ve şiire teşvik açısından örnek teşkil eden yarışmaların 12.si, gerçekleşen ödül töreniyle son buldu. Ayrıca Ramazan ve Oruç sempozyumunun bildirilerini içeren Ramazan ve Oruç kitabının da lansmanı yapıldı.

Bu yıl 12’incisi düzenlenen ve Türkiye’nin en fazla ödül dağıtılan Uluslararası Şiir Hikaye ve Resim yarışmalarında kazanan isimler ödüllerini Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’dan aldı. Resim yarışmasında ‘Göç’ konusu, Şiir yarışmasında ‘Birlikte Daima’ konuşu işlenirken Hikaye yarışmasında ise ‘Serbest’ konu üzerinde yarışılan yarışmada 3 alanda toplam 5 bine yakın eser yarıştı. Belediyenin birçok yayınına eklediği Ramazan ve Oruç sempozyumunun bildirilerini içeren Ramazan ve Oruç kitabının da lansmanının yapıldığı törene Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen,AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Uğur Derman, Editör- Dr. Mustafa Demiray, AK Parti Ümraniye İlçe başkan yardımcıları, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, akademisyenler, sanatçılar, belediye birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN HASAN CAN: “60’I AŞKIN KÜLTÜR YAYINIMIZA YENİLERİNİ EKLİYORUZ”

Programdaki konuşmasında Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yarışmalar hakkında bilgi vererek, yarışmalara katılımdan eserlerin değerlendirme sürecine kadar birçok konuda konukları bilgilendirdi. 12 yıldır, dereceye giren ve mansiyon alan tüm eserlerin kitap ve kataloglar halinde basıldığını ve sanat dünyasına yeni yayınlar hediye ettiklerini dile getiren Başkan Hasan Can, başka bir kültür yayını olan Ramazan ve Oruç kitabından da bahsetti. “Bugün bir diğer konumuz yapmış olduğumuz Uluslararası Ramazan ve Oruç Sempozyumu’nun kitabıdır. Ramazan ve oruç mefhumlarının farklı coğrafyalardaki bireyleri ve toplumu; psikolojik, sosyolojik, kültürel ve ekonomik açıdan ne şekilde etkilediğinin işlendiği sempozyumun bildirilerini de bir kitapta topladık. Yarışmalarımızın neticesinde ortaya çıkan 60 eserimizin yanında, çıkarttığımız sempozyum kitaplarına da bir yenisini eklemiş olduk.” diyen Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesi’nin Ramazan ayı içinde gerçekleştirdiği Temcid programlarından ve belediyenin yaptığı uluslararası sempozyumlardan bahsetti. Yarışmalara eserlerini gönderenlere ve eserlerin tasnif edilmesinde emeği geçenlere; sempozyumların gerçekleştirilmesi ve kitaplaştırılması sürecinde emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür eden Başkan Hasan Can, “Milletimizin birliğine beraberliğine kardeşliğine vesile olacak bir Ramazan geçirmeyi temenni ediyorum. Ümraniye’mizden Ramazan boyunca, iftarda TV 24 ve sahurda Akit TV canlı yayın yapacak” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ramazan ve Oruç Sempozyumu kitabı tertip heyeti ve editörleri adına teşekkür konuşmasını gerçekleştiren Dr. Mustafa Demiray kitabın hazırlanma süreci hakkında bilgi vererek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Ardından Ramazan ve Oruç kitabını tanıtmak üzere bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Uğur Derman, kitap hakkında “Ramazan ayı ve oruç ibadeti hakkında aklınıza gelebilecek her şey mevcut. Uluslararası tebliğlerin de çevirilerle Türkçeye kazandırılması son derece önemli” dedi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal, “Bizim kim olduğumuzu belirleyen, hafızamızdır. Biz son 13 yıldır, unutulanların hatırlandığı bir süreç yaşıyoruz. 2004’ten beri, yerel yönetimlerle beraber yerel kalkınmayı sosyal ve kültürel alanda da sürdürüyoruz” dedi. Ümraniye Belediyesi ve Başkan Hasan Can’a gerçekleştirdiği yarışmalarla sanata teşvik ve toplumsal hafızaya destek olduğu için tebrik ederek, Ramazan-ı Şerif’in hayırlara vesile olmasını diledi.”

Konuşmaların ardından ödülleri kazananlara Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can verdi. Protokolün de mansiyon alan sanatçılara ödüllerini takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimlerinin ardından, Ümraniye Belediyesi adına Başkan Hasan Can, Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal’a bir Meslek Edindirme kursu hocaları tarafından yapılan tezhip işlemeli hat tablo hediye etti. Ödül töreni ardından Bakan Mahir Ünal ve Başkan Hasan Can kazanan ödüllerin olduğu sergiyi gezdi.

selyus