Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, SAĞLIK 4 Nisan 2020

Erdoğan, Cemil Taşçıoğlu’nun ismini Şehir Hastanesine verdiklerini açıkladı

Erdoğan, “Geçtiğimiz günlerde Kovid-19 hastalığından kaybettiğimiz Profesör Doktor Cemil Taşçıoğlu Hocamızın adını Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanemize vereceğimizi, yani bundan böyle bu hastanenin artık Hocamızın adıyla bir şehir hastanesi olarak Profesör Doktor Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi olarak anılacaktır. Cemil Hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum, Allah taksiratını hasenata tebdil etsin. Eşine, tüm ailesine sabırlar diliyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona virüs ile mücadeleye dair Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda alınan yeni tedbirleri, Huber Köşkü’nden ulusa seslenerek, kamuoyuna açıkladı.

Erdoğan, “Salgın sürecinde en büyük yükü omuzlayan sağlık çalışanlarımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Milletimiz doktorundan hemşiresine, teknisyeninden temizlik görevlisine kadar tüm sağlık çalışanlarımızın gösterdiği fedakârlığı asla unutmayacaktır.

Bu vesileyle, geçtiğimiz günlerde Kovid-19 hastalığından kaybettiğimiz Profesör Doktor Cemil Taşçıoğlu Hocamızın adını Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanemize vereceğimizi, yani bundan böyle bu hastanenin artık Hocamızın adıyla bir şehir hastanesi olarak Profesör Doktor Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi olarak anılacaktır. Cemil Hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum, Allah taksiratını hasenata tebdil etsin. Eşine, tüm ailesine sabırlar diliyorum.

Bu salgında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarıma da Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ülkemizin önündeki aydınlık günlerin yakın olduğu inancımı yineleyerek sizleri bir kez daha sevgiyle, saygıyla selamlıyorum; kalın sağlıcakla.”

selyus