Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 4 Şubat 2017

Başbakan Yıldırım, “Herkes gider Mersin’e bunlar gider tersine”

Başbakan Yıldırım, ”Türkiye’de rejimi değiştirmeye kalkanlar karşısında Mersin’i bulurlar. herkes gider Mersin’e bunlar gider tersine. Eğer doğruyu bulmak istiyorsan Mersinlileri takip et. Hiç kimse bu millete zorla bir şey yapamaz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi’nin ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının toplu açılış törenine katıldı.

Başbakan Yıldırım, toplu açılışta yaptığı konuşmada, Mersin’in tarihi bir günü yaşadığını belirtti.

Yıldırım, cumhurbaşkanını milletin seçeceğini dile getirerek, “Recep Tayyip Erdoğan’ı 10 Ağustos seçimlerinde seçerek, iş başına getirdiğiniz gibi önümüzdeki seçimlerde de sadece cumhurbaşkanını seçmeyeceksiniz aynı zamanda 5 yıllığına Türkiye’yi yönetecek cumhurbaşkanı ve ekibini de seçeceksiniz. Aslında siz buna yabancı değilsiniz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin seçimini örnek gösteren Yıldırım, şöyle konuştu:

“Şimdi burada da iki sandık, birini cumhurbaşkanı seçeceksiniz, cumhurbaşkanımızı, Recep Tayyip Erdoğan’ı seçeceğiz. İkinci sandık, millet meclisi seçilecek, milletvekilleri seçilecek, onu da sizler seçeceksiniz. Hem hükümete güven vereceksiniz hem meclise güven vereceksiniz dolayısıyla siz seçtikten sonra başkalarının aradan kafayı uzatıp, ‘ben sizin seçtiğinizi istemiyorum’ demeye hakkı olmayacak. Hayırcılara cevabı Nisan’da ‘evet’ diyerek, vereceğiz. Türkiye’de rejimi değiştirmeye kalkanlar karşısında Mersin’i bulurlar. Herkes gider Mersin’e bunlar gider tersine. Eğer doğruyu bulmak istiyorsan Mersinlileri takip et. Hiç kimse bu millete zorla bir şey yapamaz. İşte 15 Temmuz’da bunu denediler, derslerini aldılar mı? Onlara dersini verdiniz mi? Millet iradesi neyse, bizim de istikametimiz odur. Daha güçlü, bölgesinde daha güvenli bir Türkiye için ‘evet’ diyoruz. Hizmetin, yatırımların, dev projelerin daha çabuk, zaman kaybetmeden yapılması için ‘evet’ diyoruz.”

selyus