Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 7 Temmuz 2020

Bir Reisçi’nin Doğuşu!

Özel hastane ve özel sigortalar benim için artık çöp oldu diyen ve daha önceleri karşı olduğu Şehir Hastanelerine eşinin rahatsızlığı nedeniyle yolu düşen oyuncu Umut Oğuz için de ‘Bir Reisçi’nin Doğuşu’ diyebiliriz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en ‘büyük hayalim’ dediği Şehir Hastaneleri, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin değişik illerinde birer birer açılmaya devam ediyor. Erdoğan muhalifi bir oyuncu Umut Oğuz’un yolu daha önceleri ‘niye yapılıyor’ diye karşı çıktığı bu şehir hastaneleri ile keşişti.

Özel hastanede istediği ilgi ve hizmeti bulamayan oyuncu Umut Oğuz: “Bugün ilk defa bir ambülans ihtiyacımız oldu. Eşim bir rahatsızlık geçirdi. İki gündür ateşliydi, ilaçla müdahale ettik. Kan ve idrar tahlillerinden sonra, idrar yollarında bir sorun olduğu ortaya çıktı ama ilaç müdahalesi yetmedi ambülans çağırdık.  Ben yıllardır hem SGK hem de özel sağlık sigortası kullanıyorum. Ailemin de var. Ambülans 10 dakikada kapımıza geldi, eşim tam 45 dakika ambülansın içinde bekledi. Gerekçesi çok komikti! Gelen arkadaşlar, karşıdaki hastane ‘bize olur vermeden biz yola çıkamayız’ dediler. Ve biz 4-5 tane özel hastaneyi arattırdık, hiç biri kabul etmedi! Eşimin ateşi 38’di. Gerekçesini söylememize rağmen hiçbir özel hastane kabul etmedi. Bizde Allah razı olsun, Başakşehir Şehir Hastanesine gittik. Hemen aldılar, gerçekten çoğu özel hastaneden daha iyiydi.

Bende Şehir Hastanelerine önyargılı idim. Bende salladım ama şuan özür diliyorum.. Muhteşem bir hastanede, muhteşem bir anlayışla biz bugün Şehir Hastanelerinde tedavi olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Oradaki doktorlar, hemşireler ve herkes geçekten çok kaliteli davranışla, bir tavırla bizi karşıladılar. Özel hastanelerin, özel sağlık sigortalarının benim için çöp olduğu bir gün” dedi.

selyus