Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 2 Haziran 2016

Her unutkanlık Alzheimer değildir

Son yıllarda önemli bir sağlık sorunu haline gelen ‘Unutkanlık’, Kağıthane’de düzenlenen seminerle vatandaşlara anlatıldı. Seminerde konuşan Nörolog Yrd. Doç. Dr. Tülin Coşkun, “Her unutkanlık Alzheimer değildir, her unutkanlık hastalık değildir ama yine de çok dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.

Kağıthane Belediyesi, Kağıthane Kent Konseyi ve Kolan Hastanesi işbirliğiyle “Kağıthane’de Hasta Okulu Seminerleri” düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kağıthane Belediyesi Kültür Merkezi’nde ‘Unutkanlık’ semineri yapıldı. Seminere, Kağıthane Belediyesi Başkan Yardımcısı Oğuz Toktekin, Kağıthane Kent Konseyi Başkanı Meryem Tekbıyık, Kağıthane Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Vergili, konuşmacı olarak Nörolog Yrd. Doç. Dr. Tülin Coşkun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seminerde çağımızın önemli sorunlarından biri olarak gösterilen unutkanlık hakkında bilinmeyenler, hangi çeşit unutkanlığın ciddiye alınması gerektiği ve bunların çözüm yolları konuşuldu. Seminerde vatandaşların unutkanlık hakkında merak ettiği sorular da Coşkun tarafından yanıtlandı. Seminerin sonunda yapılan çekilişle seminere katılan 10 vatandaş ücretsiz nörolojik muayene hakkı kazandı.

ALZHEİMER ÜZERİNE

Her unutkanlığın bir hastalığa işaret olmadığına dikkat çeken Nörolog Yrd. Doç. Dr. Tülin Coşkun, “Hasta bize geldiğinde uygun muayene sonrası hastalık belirtisi olan bir durum var mı yok mu bunu anlamak gerekiyor. Sistemik bir hastalık mıdır, beyinle ilgili bir kırmızı alarm mıdır ve ya altında yatan başka bir neden var mı bakmak gerekiyor. Her unutkanlık alzheimer değildir, her unutkanlık hastalık değildir ama yine de çok dikkat edilmesi gerekiyor. Beyin, damar hastalıkları gibi beyindeki bağlantıları engelleyen durumlarda ms ve diğer beyin hastalıklarında unutkanlık görebiliyoruz. Hastanın günlük yaşam aktivitesini bozan bir durum var mı başkasına bağımlı mı onları kontrol ediyoruz” diye konuştu.

selyus