Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 22 Kasım 2016

Özel hastanelerin bazıları soyguncu

Çığırından çıkan bazı özel hastanelerle ilgili şikayetler iyicene tavan yaptı. Bazı özel hastaneler Sağlık Bakanlığa tarafından yeterince denetlenmediği için hastaları adeta soydukları iddia ediliyor.

Bazı özel hastanelerle ilgili şikayetler iyicene tavan yaptı. Sağlık Bakanlığı bu özel hastaneleri ne kadar denetliyor bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var vatandaşların memnuniyetsizlikleri her geçen gün çoğalıyor. Hele hele ameliyatlık bir durumun varsa duygusuz Allah korkusu olmayan bazı özel hastane yetkilileri insanları resmen soydukları iddia ediliyor. 1.500 civarında bir ameliyat masrafının yarısını devlet karşılarken, diğer yarısını ödemen gerekirken tam 10.000 lira para isteniyor.

Normal şartlarda bu parayı isteyemezler ama yasaların boşluğundan yararlana bu kan emiciler ‘başka bir özel hastaneden cerrah çağırdık, ona ödeme yapacağız’ yalanını söyledikleri iddia ediliyor. Bu özel hastanenin doktor kadrosu yeterli değilse buna niye ruhsat veriliyor, bunu da anlamak zor. Bir başka önemli iddia ise; hastalar ilk devlet hastanesine gittiğinde, ‘bizde bu ameliyatı yapacak alet edevat ve cerrah kadromuz yok’ deyip, bir başka devlet hastanesine nakil etmeleri gerekirken özel hastaneye göndermelerinin arkasında aralarında gizli anlaşma olduğu kuvvetle iddia ediliyor.

Bir özel hastanede tansiyonunu ölçtüren vatandaşı kendisinden 280 Türk Lirası aldıklarını iddia ederek şikayetçi olduğunu ama hangi makama gideceğini bilmediğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı’dan İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak, mağdur insanlar adına bu iddiaları araştırıp gereğini yapmasını istiyoruz. 

İlginizi çekebilir

Koronavirüste bugünkü tablo

Koronavirüste bugünkü tablo

selyus