Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 6 Ekim 2017

Ruh sağlığı ve deri hastalıkları bağlantısı!

Depresyon bozuklukları deri hastalığına yol açabileceği gibi bazı deri hastalıkları da ruhsal hastalıklara neden olabiliyor. Dermatoloji polikliniklerindeki hastaların yüzde 70’inde ruhsal sorunlar tespit edildi. Fakat ruhsal sorunlar bu kadar yüksek bir oranda görülmesine rağmen yeterince tedavi edilmiyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde APMNA ve Avrupa kıtasında ESDAP adlarıyla kurulan topluluklar psikodermatoloji hakkında çalışmalar yapıyor.

Türkiye’de ise bir yıl önce kurulan Psikodermatoloji Derneği’nin bu çalışmalara devam ettiğini bildiren Psikodermatoloji Derneği Başkanı Psikiyatri Uzmanı Dr. Hakan Okur, “Anne karnında aynı tabakadan gelişen beyin ve derinin etkileşimi yaşam boyu devam etmektedir. Psikodermatoloji alanıyla ilgili farkındalık arttıkça çok fazla sayıda hasta dramatik bir şekilde daha iyi olacaktır. Biz de bu konuyla ilgili olarak iki büyük kongrede panel, üç bilimsel toplantı ve seminerler düzenledik. Şu anda Türkiye’de ilk olan ve başvuru kitabı sayılabilecek çalışmamız devam ediyor. Birinci yılını dolduran Psikodermatoloji Derneği önümüzdeki yıllarda da farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalara tüm hızıyla devam edecektir.” dedi.

İletişim bilgileri:

Psikodermatoloji Derneği

Uphill Towers, B14, Batı Ataşehir, İstanbul

Tel:05416188292

E-mail: [email protected]

Web: www.psikodermatoloji.com

 

selyus