Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 27 Mart 2017

Sancaktepeliler, Şehit İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kavuştu

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yapılan toplu açılışların ardından Emek Mahallesi’nde hizmet vermeye başladı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem iler birlikte hastanede incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 26 Mart Pazar günü Sancaktepe’de gerçekleşen toplu açılış töreninin ardından Emek Mahallesi’nde yapılan ve 15 Temmuz şehidi Prof. Dr. İlhan Varank’ın ismini verildiği 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete açıldı.

Toplu açılış töreninin ardından Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek İncelemelerde bulundu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı konuşmada, “Allah’a şükürler olsun bugün Cumhurbaşkanımızla beraber Sancaktepe’de 400 yataklı mükemmel bir hastanenin açılışını yaptık. Ama daha bu öncüsü, dünyanın 1 numarasını Sancaktepe’de yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, 4 bin yataklı Sancaktepe Şehir Hastanesi’nin çalışmalarına başladık. Dünyada hastane bahçesine uçak ambulansın indiği ilk hastane, inşallah Sancaktepe’de olacak” şeklinde konuştu.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise yaptığı açıklamada ilçede ilk olma özelliği olan Hastane’nin açılışından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek “15 Temmuz şehidi sayın Prof. Dr. İlhan Varank’ın adını taşıyacak ve ilçe halkının uzun yıllardı özlemini çektiği hastane bugün itibari ile hasta kabulüne başlamış bulunmaktadır. Yeni hastanemiz Sancaktepelilerin beklentilerine uygun kapasite ve donanımda olacak. 40 bin metrekarelik bir alanda inşa edilen 400 yatak kapasiteli hastanemizin bünyesinde, profesörler, doçentler ve uzman doktorlar hizmet verecek. Tıp alanındaki birikimin paylaşılıp geliştirileceği Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma hastanesi, yalnız Sancaktepe’nin değil, çevre bölgelerin de ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede olacak. İlçemize katacağı değerin ve sağlık alanındaki desteğinin çok büyük olacağı öngörülen Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ileri teknoloji kullanılarak bilginin üretildiği ve uygulandığı uluslararası standartlarda bir hastane olacak” şeklinde konuştu.

selyus