Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 8 Nisan 2018

Sancaktepe’ye çocuk acil servisi

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi “Çocuk Acil” Bölümü Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in de katıldığı törenle hizmete açıldı.

5 Nisan Perşembe günü gerçekleşen açılışa İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören’de konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, geçtiğimiz yıl hizmete açılan Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servis bölümünün hizmete açılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek,” Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Çocuk Acil Servisi, gerek fiziki alan, gerek tıbbi cihaz ve ekipman, gerekse çalışan personel açısından bölgemizin en iyi donanımlı çocuk acil servislerinden birisidir. İlçemiz her yıl artan nüfusuyla İstanbul’un gelişen bir ilçesi ve Çocuk acil servisini açılması ilçemiz için çok önemlidir. Nüfusunun yüzde 50’sinin çocuklardan oluştuğu bir ülkede onlara özel bir acil servisin bulunması çok önemli. Çocuklarımız Özel hastanelerden bulunan imkanların hepsine burada da sahip olacaklar. Çocuk Acil Servisimizin hizmete girmesinde emeği geçen tüm hocalarıma ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılışın ardından Başkan Erdem çocuk acil bölümünü ve tedavi gören çocukları ziyaret etti.

 

selyus