Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 14 Şubat 2016

Ümraniye’de Uluslararası Sağlık Turizmi

‘Uluslararası Sağlık Turizmi Akreditasyonuna Yönelik Entegre Sağlık Hizmetleri ve Kurumsal Kapasite Geliştirme’ adlı projesiyle İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan destek alan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, uluslararası sağlık turizminin önemli merkezlerinden biri haline gelecek. Ümraniye Belediyesi de gerçekleştirilen projenin ortaklarından biri olacak.

Gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla bölgenin tercih edilen hastanelerinden biri olan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, uyguladığı Da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi’yle de dikkatleri üzerine çekiyor. Uygulanan bu ileri teknoloji ile yurtdışındaki hastaların da Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni tercih etmeleri hedefleniyor. Bu amaçlarla hastane tarafından hazırlanan ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Uluslararası Sağlık Turizmi Akreditasyonuna Yönelik Entegre Sağlık Hizmetleri ve Kurumsal Kapasite Geliştirme’ adlı projenin lansmanı Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Anadolu Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Kamil Özdil, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, doktorlar ve hastane çalışanları katıldı.

1 yıl süreyle uygulanacak proje; sağlık turizmi odaklı entegre sağlık hizmet çeşitliliğinin geliştirilmesini, ve kurumsal kapasitenin artırılmasını hedefliyor. Ayrıca projede, teknoloji odaklı hizmet erişilebilirliğinin yükseltilmesini ve İstanbul’un uluslararası sağlık turizmi alanında küresel çekim merkezi haline gelmesi amaçlanıyor. 

Ümraniye Belediyesi de, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projenin ortaklarından biri olacak. Ümraniye Belediyesi, projenin yerel düzeyde sahiplenilmesi ve yerel katma değer oluşturulmasında Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne doğrudan katkı sağlayarak, projenin etkilerinin azami düzeyde olmasını sağlayacak.

selyus