Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 10 Kasım 2020

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ zaferi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan ile Ermenistan arasında gece 00:00’dan (TSİ) itibaren ateşkes başladığını duyurdu.

Putin, televizyon yayınında yaptığı açıklamada, Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya’nın, Dağlık Karabağ meselesine ilişkin ortak açıklamayı kabul ettiğini bildirdi.

“Azerbaycan ile Ermenistan arasında gece 00:00’dan (TSİ) itibaren ateşkes başladı. Azerbaycan ve Ermenistan kontrol ettikleri pozisyonlarda kalacaklar.” diyen Putin, Dağlık Karabağ’daki temas hattı ve Karabağ’ın Ermenistan ile bağlandığı koridorda Rusya barış güçlerinin konuşlandırılacağını belirtti.

“PAŞİNYAN KENDİ İSTEĞİYLE İMZALAMIYOR. DEMİR YUMRUĞUMUZ SAYESİNDE İMZALIYOR”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, çatışmalar süresince verdiği destek dolayısıyla teşekkür eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Paşinyan, anlaşmayı kendi isteğiyle değil, Azerbaycan’ın demir yumruğu sayesinde imzaladı.” değerlendirmesinde bulundu.

Video konferans yöntemiyle üç devlet başkanı birlikte imzalamalıydık. Fakat son anda Ermenistan Başbakanı imtina etti. Bunu anlayışla karşılayabiliriz çünkü bu anlaşma Ermenistan’ın askeri yenilgisi anlamına gelmektedir. Paşinyan bu anlaşmayı kameralardan uzak bir yerde, korkakça imzalayacak. Kendi isteğiyle imzalamıyor. Demir yumruğumuz sayesinde imzalıyor. Bu anlaşma bizim şanlı zaferimizdir.” dedi.

selyus