Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 13 Temmuz 2018

Başkan Erdoğan, NATO ülkesi liderleriyle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleşen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin ikinci gününde değişik ülkelerin cumhurbaşkanları, devlet başkanları ve başbakanlarla görüştü.

BAŞKAN ERDOĞAN, YUNANİSTAN BAŞBAKANI ÇİPRAS’I KABUL ETTİ

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile baş başa görüştü.

Başkan Erdoğan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan “NATO Zirvesi”nin 2’nci gününde de ikili görüşmelerine devam etti.

Başkan Erdoğan’ın, Yunanistan Başbakanı Çipras ile liderler için ayrılan bölümde basına kapalı gerçekleşen baş başa görüşmesi 1 saat 45 dakika sürdü.

BAŞKAN ERDOĞAN, UKRAYNA CUMHURBAŞKANI PETRO POROŞENKO İLE GÖRÜŞTÜ

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile baş başa görüştü.

Erdoğan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan “NATO Zirvesi”nin ikinci gününde de ikili görüşmelerine devam etti.

Başkan Erdoğan’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ile liderler için ayrılan bölümde baş başa yaptığı görüşmesi 30 dakika sürdü.

BAŞKAN ERDOĞAN, FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Erdoğan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan “NATO Zirvesi” kapsamında ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Bu kapsamda liderlerin baş başa görüşmeleri için ayrılan bölümde Erdoğanile Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un yaptığı görüşme TSİ 16.30’da bitti.

İki lider arasında 1 saat 15 dakika süren görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Büyükelçi İbrahim Kalın da katıldı.

Dünya Kupası finali sohbeti 

Görüşmenin başında Erdoğan ve Macron arasında Fransa ile Hırvatistan’ın Rusya’da oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası final maçıyla ilgili keyifli bir diyalog yaşandı.

Macron’un “Rusya’ya gelecek misiniz?” sorusuna Başkan Erdoğan, “Ankara’dayım. Hükümeti yeni kurduk, işimiz çok ama televizyondan izleyeceğim.” yanıtını verdi.

BAŞKAN ERDOĞAN, BULGARİSTAN CUMHURBAŞKANI RADEV’LE GÖRÜŞTÜ

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile baş başa ve heyetler arası görüşme yaptı.

Erdoğan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan “NATO Zirvesi”nin ikinci gününde de ikili görüşmelerine devam etti.

Başkan Erdoğan liderler için ayrılan bölümde, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev ile baş başa görüştü.

Ardından gerçekleştirilen heyetler arası görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Büyükelçi İbrahim Kalın ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Conkar katıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN, İLHAM ALİYEV VE BAKİR İZETBEGOVİC İLE ÜÇLÜ GÖRÜŞME YAPTI

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic ile görüştü.

Erdoğan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan “NATO Zirvesi”nin ikinci gününde de ikili görüşmelerine devam etti.

Başkan Erdoğan, liderlerin baş başa görüşmeleri için ayrılan bölümde Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzetbegovic ile üçlü görüşme yaptı.

Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN, İTALYA BAŞBAKANI CONTE İLE GÖRÜŞTÜ

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile baş başa görüştü.

Erdoğan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan “NATO Zirvesi”nin ikinci gününde de ikili görüşmelerine devam etti.

Bu kapsamda liderlerin baş başa görüşmeleri için ayrılan bölümde Başkan Erdoğan, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile ikili görüşme yaptı.

Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Büyükelçi İbrahim Kalın da katıldı.

Görüşme 40 dakika sürdü.

BAŞKAN ERDOĞAN, ALMANYA BAŞBAKANI MERKEL İLE GÖRÜŞTÜ

Türkiye Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, NATO Zirvesi marjında Almanya Başbakanı Angela Merkel ile baş başa görüşmesi başladı.

Erdoğan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan “NATO Zirvesi” kapsamında ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Bu kapsamda liderlerin baş başa görüşmeleri için ayrılan bölümde Başkan Erdoğan’ın, Almanya Başbakanı Merkel ile ikili görüşmesi TSİ 18.05’te başladı.

Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

Liderlerin baş başa görüşmeleri için ayrılan bölümde Başkan Erdoğan’ın, Almanya Başbakanı Merkel ile ikili görüşmesi TSİ 18.45’te bitti.

Erdoğan ve Merkel, 40 dakika süren görüşmeden önce, basın mensuplarının görüntü aldığı sırada, iki ülke heyetlerini birbirlerine takdim etti.

Erdoğan’ın Türk heyetini takdimi sırasında Hulusi Akar da İngilizce olarak kendisini “Milli Savunma Bakanı” olarak Almanya Başbakanı Merkel’e tanıttı.

selyus