Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 6 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zalim İsrail yönetimini sert bir diller uyardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye saldırılar karşısında sessiz kalamaz. Mescid-i Aksa’ya el uzatılması, Harem-i Şerif’in kutsiyetinin ayaklar altına alınması kırmızı çizgimizdir. Bunun adı zulüm ve provokasyon siyasetidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerle iftarda bir araya geldi. İsrail’in Mescid-i Aksa ve Müslümanlara yönelik saldırılarına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail polisinin terör eylemleri için Mescid-i Aksa’yı ve Filistinli Müslümanları hedef almasından duyduğumuz üzüntü ve öfkeyi belirtmek istiyorum. İbadet eden sivillere ses bombalarıyla, coplarla, plastik mermilerle müdahalede bulunmak. İsrail yönetiminin tüm samimi ikazlara ve telkinlere rağmen estirdiği bu şiddet dalgasının arkasında içeride yaşadığı sıkışmışlığın yattığı anlaşılıyor. Bunun adı zulüm siyasetidir, kan siyasetidir, provokasyon siyasetidir” dedi.

“MESCİD-İ AKSA’YA EL UZATILMASI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Türkiye’nin bu saldırılar karşısında asla sessiz ve hareketsiz kalamayacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail’e çağrıda bulunarak, “Mescid-i Aksa’ya el uzatılması Haremi Şerifin kutsiyetinin ayaklar altına alınması bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs’e gerektiğinde canları pahasına sahip çıkan Filistinli kardeşlerimiz yalnız değildir. Müslümanların ilk kıblesine yönelik alçak eylemleri ülkem ve milletim adına kınıyor, bu saldırıların bir an önce durdurulması çağrısında bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

selyus