Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 26 Şubat 2022

Devlete iftira atan CHP’li Özgür Özel’i Kiev’deki bir Türk vatandaşı yalanladı!

Çıktığı yayında yetkililerin Ukrayna’daki Türk vatandaşlarını erken uyarmadığı ve tahliye etmediği yönünde iddialar ortaya atan CHP’li Özgür Özel, o esnada programa Kiev’den katılarak Ukrayna’da olanlara dair açıklama yapan Türk genci tarafından canlı yayında yalanlandı.

Katıldığı bir programda, Türkiye’nin Ukrayna’daki tahliye sürecini eleştirerek, “Büyük devlet böyle yapmaz” sözleriyle tepki gösteren Özgür Özel’e yalanlama, Ukrayna’daki Türk gencinden geldi. Şu anda Kiev’de olduğunu açıklayan ve gerek Dışişleri Bakanlığı gerekse de büyükelçilikle sürekli diyalog halinde olduklarını söyleyen genç, ” Bu savaş başlamadan 10 gün önce yaklaşık 15 bin kayıtlı Türk vatandaşını arayarak ya da mesaj göndererek, orada acil işiniz yoksa lütfen ülkeyi terk edin dendi” ifadeleriyle Özel’i yalanladı.

“15 BİN TÜRK VATANDAŞI SAVAŞ BAŞLAMADAN UYARILDI”

Özgür Özel Halk Tv’de katıldığı programda, “Türkiye’nin istihbaratı nerde? Sen ne için bu işin olacağını Amerika bilirken, Almanya bilirken, Fransa bilirken kendi vatandaşı için tedbir alırken sen bizimkileri güvencesiz orda nasıl bırakırsın? “Tahliye planım hazır” diyorsun. Hala 20 binin üzerinde yurttaşım şu anda Kiev’de, deyim yerindeyse iki ateşin arasındaysa, sığınaklardaysa, korkuyorlarsa, üşüyorlarsa, aileleri bugün burada gözyaşı döküyorsa, senin daha üniversite öğrencin şu anda Kiev’de sığınakta… Amerika bu gelişmeleri görmüş, 1 aydır söylüyor. Senin de yerel unsurlardan aldığın sağlıklı istihbarat bilgileriyle dönün demediysen büyük devlet olma sorumluluğunu yerine getiremedin.” iddialarıyla tepki göstermişti. O esnada sunucu tarafından yayına bağlanan Ukrayna’daki Türk genci Hikmet Samet Alemdar, Özel’i yalanlayan açıklamalar bulundu.

Türk genci Hikmet Samet Alemdar’ın tahliyeye ilişkin açıklamaları şöyle:

“Evimdeyim, Ukranya’nın Başkenti Kiev şehrindeyiz. Büyükelçiliğimiz açıklama yaptı, ne olursa olsun evlerinizi terk etmeyin, şu anda seyahat etmeyin son açıklama bu yöndeydi. Dışişleri Bakanlığımız, büyükelçiliğimiz aslında bu savaş başlamadan 10 gün önce yaklaşık 15 bin kayıtlı Türk vatandaşını arayarak ya da mesaj göndererek, orada acil işiniz yoksa lütfen ülkeyi terk edin dendi. Yani 15 bin kişiye mesaj da geldi arandık da. Dışişleri Bakanlığımız da büyükelçiliğimiz de canla başla gece 3’te bile arayarak biz bilgilendirdi. Türkiye gazetesi

selyus