Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 10 Mart 2022

DÜNYANIN KARIŞMASININ SUÇLUSU TEKNOLOJİ Mİ ACABA!

Saha çalışmalarımda, gençleri dinlediğim de gördüm ki gençlerin sorunları, son teknoloji aletlerini cep telefonu, bilgisayar, oyun konsolları vb. alamadıklarından. Fakat bilmiyorlar ki eğer Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle, Türkiye tanışmasaydı, bunların hiçbirini göremeyeceklerdi.

Bizim zamanımızda, teknoloji bir türlü ilerleyemiyordu ki. Bir taraftan askercilik oynamayı bırakamamış emekli subaylar, sürekli askeri darbeler, koalisyon hükümetleri, bir taraftan Avrupa birliği ne üyeliği takıntı haline getirmiş hükümetler, bir türlü kalkınamadığımız için Amerika ve Avrupa ülkelerine, Japonya’ya özenen bir gençlik vardı.

Japonya’ da 1970 yılında, Almanya’ 1980 yıllarında metrolar çalışırken, bizim Türkiye’miz de maalesef üç saat kuyrukta beklenen otobüsler, yağmur veya kar yağdığında kilitlenen trafik, kıt kanaat geçinmeye çalışan insanlar, yüzde 500 zamlar vardı.

Bizim ülkemiz Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Mart 1994 tarihindeki İBB seçimlerin de başkan seçilmesiyle, başta İstanbul olmak üzere kalkınmaya başladı. Öncelikle İstanbul yeşil alanlarıyla, doğalgazı ile havanın arınmasıyla nefes aldı.

Daha sonra 15 Mart 2003 yılında kurduğu 59.hükümetle, Başbakanlık görevine gelmesiyle, ikinci ve hızlı Türkiye kalkınması başlamış oldu. Tam anlamıyla Türkiye değişime uğradı, Türkiye de alt yapı tamamlanma aşamasına geldi, dış ülkelerle bağlantılarımız hız kazandı, ilk defa ülkemiz yurt dışında itibar gördü.

En önemlisi, Türkiye’miz Recep Tayyip Erdoğan ile istikrarı ve istikrardan dolayı büyümede çağı yakaladı.

Ülkemizi bu günlere getiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğiyle, corona dönemini, halkının en düşük kayıpla atlatması için elinden geleni yaptı. Saray gibi hastaneler, saray gibi adliye sarayları, tam donanımlı otobüsler, metrobüsler, metrolar, çevre yolları, tüneller, köprüler ile halkımızın hem yoldan tasarruf etmesini, hem de yakıttan ve zamandan tasarruf etmesini sağladı.

Biraz da “Erdoğan ne yaptı ki” diyenlere gelsin bu yazdıklarım.

Kısaca küresel kalkınma, küresel sıkıntıları da beraberin de getirmektedir.

Her ülkenin olduğu gibi bizim ülkemizin de tabii ki sıkıntıları olacaktır. Önemli olan, birlikte şikayet etmeden, halkımızla birlikte çözümler üretebilmek,

Ve her zaman söylediğim gibi muhalefetin oyununa gelmemek.

Nurgül Uğural

selyus