Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 29 Eylül 2020

HDP’lı vatan haini Garo Paylan’ı kodese atmak için daha ne bekleniyor!

Azarbaycan’ın Ermenistan ile girdiği savaş ile ilgili PKK’nın arka bahçesi HDP Garo Paylan’dan skandal bir açıklama geldi. Türkiye’nin hain siyasetçilerinden biri olan ve dokunulmazlığına güvendiği için kasıtlı ve bilinçli açıklamlar yaparak suç işleyen HDP Milletvekili Garo Paylan, “Karabağ’da mevcut durumu değiştirmeye çalışan Azerbaycan ve Türkiye’dir. Savaşta yine önce hakikat ölüyor.” Türkiye Cumhuriyetinin Adaleti, bu ülkenin ekmeğini yiyen bu hain Paylan’lai ilgili bir müeyyide uygular herhalde!

Ermenistan geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’a karşı provokatif saldırılar düzenlemişti. Çok sayıda sivil yerleşim yerini hedef alan Ermeni Ordusu, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından geri püskürtülmüştü. Azerbaycan ordusu, Türk SİHA’larını havalandırarak, işagalci Ermenileri sınır hattından uzaklaştırdı.

Terör partisi HDP ise yaptığı açıklamada Türkiye’nin Azerbaycan-Ermenistan çatışmasında taraf olmaması gerektiğini iddia etti. Konuyla ilgili bir açıklamada HDP’li Garo Paylan’dan geldi.

GARO PAYLAN’DAN KÜSTAH SÖZLER

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Azerbeycan ve Ermenistan arasında başlayan çatışmalarla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Ermeni ve Azeri güçleri arasında yeniden başlayan çatışmalarda suçlu tarafın Türkiye ile Azerbaycan olduğunu iddia eden Paylan, şu skandal sözleri sarfetti;

“Karabağ’da, Ermenilerin Azerilere saldırdığı iddia ediliyor. KKTC’nin, Kıbrıs Rum Kesimi’ne saldırma olasılığı neyse, Karabağ’da Ermenilerin Azerilere saldırma olasılığı odur. Karabağ’da mevcut durumu değiştirmeye çalışan Azerbaycan ve Türkiye’dir. Savaşta yine önce hakikat ölüyor.” Yeni Akit

selyus