İtalyan Belediye Başkanı Bancheri, adeta isyan etti!

İtalya’da Delia kasabasının Belediye Başkanı Gianfilippo Bancheri, sosyal medyadan paylaştığı görüntülü mesajında, salgına rağmen sokağa çıkan halka tepki gösterdi. Korona virüs’ün en ağır bir şekilde vurduğu İtalya’dan vatandaşlarını disiplinsizliği yüzünden ölümlerde büyük artış var.

Türkiye’den çok daha ağır şartlarda olmalarına rağmen kurallara uymayan bazı İtalyanların bizi nato mermerler nato kafalardan bir farkı yok demek ki!

İtalyan Belediye Başkanı Bancheri, sokağa çıkanlara isyan etti.

Bancheri, “Her şey normalmiş gibi alışverişe gidersek, her şey nasıl düzelecek? Her gün sigara almak için dışarı çıkarsanız, her şey nasıl düzelecek? Bir çoğunuz koşmak için dışarı çıkarsa her şey nasıl düzelebilir? 20 senedir benimde koşma alışkanlığım var. Toplasan bu şehirde 20 kişi koşuyordur. Nasıl bir anda hepiniz koşma meraklısı oldunuz? Hepiniz mi koşmayı seviyorsunuz? Neden bir anda koşmaya başladınız? Birçoğunuzun en son ilkokulda koştuğuna eminim. Neden şimdi koşuyorsunuz?

Evlerinde hala parti veren inşalar var! Bugün Pazar ve onları durmam gerekti. “Hepimiz sağlıklıyız, aynı apartmanda oturuyoruz” İşte virüs böyle bulaşıyor! Evde kalın demek, evde ailenizle olun demektir! Gidip komşularınla parti verin demek değil. Hangi ara komşularınızla bu kadar yakınlaştınız? Ne zamandan beri bu kadar sıkı ilişkileriniz var?”

Kaynak: euronews / Türkçe

selyus