Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 21 Temmuz 2022

Joe Biden, kanser olduğunu açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden kanser olduğunu açıkladı. Biden’ın bu açıklaması kafaları karıştırırken konu ile ilgili Beyaz Saray’dan açıklama geldi. Öte yandan Joe Biden’ın 46 yaşındaki oğlu Beau Biden da beyin kanseri sebebi ile hayatını kaybetmişti.

ABD Başkanı Joe Biden kanser olduğunu açıkladı. Biden’ın bu açıklaması kafaları karıştırdı zira çocukluğunun geçtiği Claymont, Delaware’deki evinin yakınında bulunan petrol rafinerilerinden şikayet ederek, “Bu yüzden ben ve birlikte büyüdüğüm diğer birçok insan kansere sahibiz ve bu yüzden Delaware en uzun süredir ülkedeki en yüksek kanser oranına sahip” dedi. Açıklamanın ardından Biden’ın kanser için ‘şimdiki zaman’ dilimini kullanması kafalarda soru işareti oluşturdu.

BEYAZ SARAY’DAN DÜZELTME GELDİ

Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden’ın kanser açıklamasına ilişkin, “yıllar önce geçirdiği cilt kanseri tedavisinden bahsediyor” dedi.

OĞLU DA KANSERDEN ÖLDÜ

Öte yandan Biden’ın oğlu da 2015 senesinde beyin kanseri yüzünden hayatını kaybetmişti. Delaware Başsavcısı olan ve babası gibi siyasetle uğraşan Beau Biden 46 yaşında kanser sebebi ile kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Türkiye gazetesi

selyus